Spyshots

Opvolger Aston Martin DB9 betrapt!

Bij Aston Martin krijg je het gevoel dat de modellen een eeuwigheid mee kunnen gaan. Er wordt voortgeborduurd op huidige thema’s waardoor de veroudering amper toeslaat. Stilzitten doen de Britten echter niet. Een nieuwe serie Aston Martin’s is in aantocht!

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Aston Martin 300 miljoen Pond aan extra kapitaal heeft weten aan te trekken om zodoende de komende jaren financiële zekerheid en de middelen te hebben om in nieuwe modellen te investeren. Er wordt gesproken over zes nieuwe modellen in de aankomende zes jaar. Veel daarvan zijn opvolgers van het huidige modellengamma, maar er komen zeker ook nieuwe modellen bij.

Opvolging
Vernieuwing zal er onder meer zijn in de vorm van opvolgers voor de DB9 – die in 2004 werd voorgesteld - en de V8 Vantage (2005). Inmiddels zijn de modellen daarmee zes tot zeven jaar oud. In de wereld van de sportauto’s zijn ze dan weliswaar nog niet hoogbejaard, maar aan een opvolger moet zeker gedacht worden. En dat doet Aston Martin dan ook zoals deze foto’s bewijzen.

Camouflage
Wat we hier zien is een zwaar gecamoufleerd prototype van de DB9-opvolger. Daarbij is, zeker op de foto van de achterzijde, goed te zien dat Aston Martin de carrosserie op diverse plaatsen van extra materiaal heeft voorzien om het model zoveel mogelijk op de huidige DB9 te laten lijken. Vermoedelijk zal de styling weliswaar veel kenmerken met het huidige modellengamma kennen, toch verwachten wij wel dat Aston Martin vernieuwend zal zijn.

DB9, DB10 of DB11?
Over de komst van haar nieuwe modellen houdt Aston Martin de kaken uiteraard nog stijf op elkaar. Niet zo gek ook, de verwachting is dat deze nieuwe lichting pas in 2013 voor het eerst te zien zal zijn in de vorm van deze opvolger voor de DB9. Of die overigens weer DB9 gaat heten, of misschien zelfs DB10 of DB11, is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.