Spyshots

BMW’s voorwielaangedreven nieuweling betrapt!

Dat BMW de kaken nog behoorlijk op elkaar houdt maakt deze foto’s extra mysterieus. Dit is namelijk BMW’s voorwielaangedreven model, maar dat is ook alles dat we weten. Is het een 1-serie GT zoals sommigen zeggen? Of misschien zelfs een 0-serie? We speculeren er even lustig op los…

“80 procent van de Duitse BMW-klanten weet niet eens dat zijn auto achterwielaandrijving heeft”, liet BMW’s CEO Norbert Reithofer onlangs weten. Voor BMW staat er dan ook niets in de weg om ook voorwielaangedreven modellen te ontwikkelen. De auto op deze foto’s is daar het eerste tastbare resultaat van. Onder de interne codenaam UKL1 (Untere Kompaktklasse) wordt deze nieuweling klaargestoomd voor zijn debuut in 2013.

Mercedes B-klasse
Onderhuids deelt de UKL1 tal van componenten met de nieuwe MINI’s. Beiden voorwielaangedreven dus een gezamenlijk platform biedt schaalvoordelen. Qua positionering hebben de twee echter een compleet ander doel. De MINI is hip en past bij een bepaalde lifestyle terwijl het er op lijkt dat deze BMW toch iets meer ‘no-nonsense’ wordt. Op de foto’s lijkt de auto weliswaar relatief klein, maar onze fotograaf wist te vertellen dat de auto veel groter is dan je zou denken. Hij schat het model qua formaat in de klasse van de Mercedes B en Volkswagen Golf Plus.

Opwarmen
Aangezien het nog tot 2013 duurt voordat BMW de auto officieel zal presenteren kunnen we de komende tijd nog volop geruchten en speculaties verwachten. Anderzijds staan we er niet vreemd van te kijken als BMW ons binnenkort al op gaat warmen met schetsen, teasers en een conceptcar.

Gerelateerde artikelen

225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW

Autonieuws
225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW toont ook hybride 2-serie Active Tourer

Autonieuws
BMW toont ook hybridende 2-serie Active Tourer
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.