Spyshots

MINI JCW Challenge annex Finale Edition

Langzamerhand nadert de tweede generatie MINI One, Cooper, Cooper S en JCW z’n einde. Aan het eind van 2012 betreedt de derde generatie de markt. Dat duurt nog wel even, maar het testwerk omtrent een finalemodel op basis van de MINI JCW is al wel begonnen.

De Nordschleife is momenteel het scheurterrein van een in JCW-kit uitgedoste MINI. Sterke vermoedens gaan uit dat dit een finale-editie is van de tweede generatie, net zoals de MINI John Cooper Works GP dit voor de eerste generatie was. Dat model was voor de gelegenheid getuned naar 218 pk en 250 Nm, goed voor een 0-100 km/h-tijd van 6,9 seconden. In een oplage van slechts 2.000 exemplaren werd dit Britse bommetje gebouwd.

Buurten bij AC Schnitzer
Het zou ons niets verbazen dat MINI opnieuw zo’n stunt uithaalt, compleet met het achterwege laten van een achterbank om kilo’s te lozen. Op de foto’s is echter helaas niet te zien of dit prototype die al moet missen. Er is überhaupt nog maar weinig bekend over deze MINI. Dat het de snelste auto ooit door MINI geproduceerd gaat worden staat buiten kijf; de racy diffuser verraadt genoeg. De vraag is alleen: hoe veel vermogen krijgt deze in de wandelgangen genoemde Challenge Edition mee? In ieder geval meer dan 218 pk, dat lijkt zo goed als zeker. Maar zo gortig als de 260 pk in de AC Schnitzer Eagle zal het wel niet zijn.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.