Spyshots

Hyundai prepareert Veloster Turbo

De Hyundai Veloster is als asymmetrische coupé een vreemde eend in de bijt. Dat heeft hij alvast mee, maar wil het de harten van de liefhebber echt stelen dat moet er een krachtigere sportvariant komen dan de maximale 140 pk nu verkrijgbaar.

De Volkswagen Scirocco, Peugeot RZC, Renault Mégane Coupé én Opel Astra GTC hebben er vanaf juli een concurrent bij, de Hyundai Veloster. Al deze rivalen zijn verkrijgbaar met een bovengemiddeld krachtige motor om het beste van henzelf naar boven te halen. De Veloster daarentegen schopt het niet verder dan een atmosferische 1.6 met 140 pk. Daarmee is de Aziaat redelijk vlot, maar een sportcoupé mag het nauwelijks heten. Dat gaat naast potente rijeigenschappen pas op met een vermogen van 180 pk of meer. Een snellere Veloster is dan ook in de maak.

+200 pk
Het vermogen voor deze Veloster-topper haalt Hyundai uit dezelfde 1.6 GDI zoals die in het voorlopig enig verkrijgbare model ligt. Een turbocharger resulteert echter in een significant vermogensverschil. Bronnen mikken zelfs op 210 pk. Bijzonder is dat Hyundai de nadrukkelijke wens heeft het benzineverbruik van deze Veloster Turbo niet veel hoger te laten doen uitkomen dan het instapmodel. Dat zou knap zijn, maar het lijkt ons een onmogelijke missie.

Spieren
Naast meer spierballen krijgt de Hyundai Veloster Turbo ook een gespierder uiterlijk. Ga uit van het gebruikelijke sportpakket met agressieve bumpers rondom, een sportief getinte grille, grotere wielen en twee ronde in plaats van een enkele uitlaat, die vermoedelijk eveneens meer van zich zal laten horen.

Alle bronnen duiden op een introductie tijdens de NAIAS in Detroit, begin 2012.

Gerelateerde artikelen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo

Spyshots
Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo
> Artikel lezen

Ook de bravere Hyundai Veloster mag er zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé

Autonieuws
Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé
> Artikel lezen

Hyundai onthult midscheepse Veloster met 300 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.