Spyshots

Zo wordt de nieuwe Volkswagen Beetle Cabriolet

De nieuwe Volkswagen Beetle is inmiddels onthuld en daarmee kijken we uit naar de Cabriolet. Die staat uiteraard ook op de planning. Wij hebben onze illustrator alvast een goede impressie van de nieuwe Beetle Cabriolet laten maken.

Met de onthulling van de nieuwe Volkswagen Beetle laat de Cabriolet zich gemakkelijk raden. Het design van de Beetle is compleet nieuw, maar voorspelbaar genoeg om er onze illustrator op te zetten. Uiteraard kiest Volkswagen voor een stoffen dak om het retro-gehalte zo hoog mogelijk te houden. We verwachten daarbij dat de kap in geopende toestand weer op de achterklep zal rusten, eveneens met de originele Kever in het achterhoofd.

Gegroeid
Onderhuids treffen we dezelfde techniek aan als in de reguliere Beetle. Reken op een gegroeide lengte en dito binnenmaten. De kofferbak zal eveneens groter zijn en met de kap open zal het nieuwe interieur nog meer opvallen. Motorisch een uitgebreid gamma met aan de basis de 105 pk sterke 1.2 TSI-benzinemotor. Daarboven zien we de 160 pk sterke 1.4 TSI en als topmodel de 2.0 TFSI met 200 pk. De enige diesel is voorlopig de 1.6 TDI.

2012
De nieuwe Volkswagen Beetle Cabriolet zal vanaf volgend jaar bij de dealers staan en ondanks dat onze illustratie is gebaseerd op geruchten kunnen we hiermee al een heel mooie impressie geven.  

Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Beetle-mania in New York: 4 Beetle conceptcars

Autonieuws
Beetle-mania in New York: 4 Beetle conceptcars
> Artikel lezen

Extra zonnige temperaturen in Volkswagen Beetle Cabrio van Abt.

Tuning & styling
Tempratuur stijgt in Beetle Cabrio van Abt
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle (Cabrio) verkrijgbaar met 20%

Autonieuws
Volkswagen Beetle (Cabrio) verkrijgbaar met 20%
> Artikel lezen

Show must go on: Volkswagen onthult Beetle Dune

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.