Spyshots

Audi S7 poedelnaakt door Ingolstadt

Het autonieuws voor de IAA in september blijft zich opstapelen. Audi zal in Frankfurt onder meer de S7 officieel gaan voorstellen. Het betreft slechts een formaliteit, want de sportversie van de Audi A7 struint al naakt rond door Ingolstadt.

Een typische Audi S/RS-voorspoiler, een ferme frontsplitter, grotere wielen, extra uitgeklopte wielkasten en vier priemende uitlaatpijpen laten er geen twijfel over bestaan: dit is de Audi S7. Hoewel de auto volledig vrij is van allerhande camouflage en poedelnaakt door de straten van Ingolstadt rijdt maakte de testrijder ineens haast toen hij de camera van onze fotograaf zag. Helaas ging onze beste man zo op in het maken van goede kiekjes dat het motorgeluid bij de acceleratie hem deels ontging. ‘Klonk de roffel nu naar een zes- of een achtcilinder?’ Na even de motorsound op zich ingewerkt te hebben luidt zijn mening een achtcilinder. Maar het blijft een gok, vult hij aan.

S6
Een achtcilinder zou overigens stroken met de sterke geruchten over de nieuwe Audi S6 en diens V8 van Bentley welke oorspronkelijk voor de Continental GT is ontwikkeld. En quattro GmbH ontwikkelt echt niet een apart blok voor de S7. Dat zou dan ook die V8 moeten zijn. Zelfs het vermogen schatten wij op gelijke hoogte, namelijk 480 pk.

Gerelateerde artikelen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.