Spyshots

Mercedes GLK kan niet achterblijven

Met een op stapel staande nieuwe ML en GL kan de kleinere GLK niet achterblijven. Daarnaast staat BMW sterker in de strijd met een nieuwbakken X3. Logisch dus dat Mercedes een opfriskuur voor de GLK heeft gepland.

Zowel de nieuwe ML- als de GL-klasse worden een tikkeltje strakker. De GLK was dat tijdens zijn marktdebuut al. Mercedes vindt het klaarblijkelijk dan ook niet nodig de GLK een rigoureuze facelift te geven en houdt het zodoende op slechts het bijschaven van de belangrijkste delen. Voor- en achterbumpers zullen worden geretoucheerd en ook de lichtunits krijgen een update. Grootste wijzigingen ondergaan de koplampen. De kleine knik onderin verdwijnt en de units worden in z’n geheel wat scherper aangesneden om meer in pas te lopen met de nieuwste Mercedessen.

C-klasse
Het interieur van de GLK zal vermoedelijk dezelfde behandeling ondergaan als de C-klasse recent onderging. Dat betekent verbeterde materiaalsoorten en een iets anders ingedeeld dashboard. Ook moderne elektronische voorzieningen - welke over komen waaien uit de duurste modellen - sluiten wij niet uit. Waar we anderzijds ons geld wel op durven te zetten is een aangescherpt motorenpalet die efficiënter, dus zuiniger en schoner, voor de dag komt.

Gerelateerde artikelen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.