Spyshots

Logisch vervolg: nieuwe Bentley Continental GTC

Een nieuwe GTC is een logisch vervolg op de vorig jaar in de nazomer geïntroduceerde Bentley Continental GT. De eerste exemplaren van de coupé hebben inmiddels een eigenaar gevonden. De vernieuwde GTC maakt zijn opwachting eind dit jaar.

Het doek van de vernieuwde Bentley Continental GTC zal getrokken worden op de medio september te houden IAA in Frankfurt. De vernieuwingen aan de nobele cabriolet spreken voor zich met de eerder nieuw gepresenteerde coupé als voorganger. Toch heeft Bentley behoorlijk de moeite genomen om camouflage toe te passen. Op het eerste oog is dat wellicht niet zichtbaar, maar de Britten hebben er alles aan gedaan om dit nieuwe model de looks van zijn voorganger mee te geven. Moeilijk was dat overigens niet, de oude en nieuwe Continental GT lijken immers als twee druppels water op elkaar. 

Nieuwe V8
De GTC komt er uiteraard weer met de 6.0 liter W12 die voortaan 575 pk en 700 Nm levert. Achter de schermen werkt Bentley aan een nieuwe 4.0 liter V8 voor de Continental-serie. Vermoedelijk wordt deze tegelijk met de opgefriste GTC gepresenteerd en wordt dan ook meteen beschikbaar gesteld voor de GT. Officieel is er nog niets bekend over deze achtcilinder, maar ingewijden hebben laten weten dat de motor in twee versies komt. De ene genereert mede door één turbo een vermogen van 415 pk, de andere is voorzien van twinturbo-techniek en kan rekenen op 555 pk. Jawel, bijna evenveel als de twaalfcilinder, maar een verbruik dat aanzienlijk lager zal liggen. De W12 zal daarom, nog meer dan nu het geval is, een prestigekwestie zijn. Saillant detail: vermoedelijk krijgt de toekomstige Audi S6 (Avant) een motor die is afgeleid van de lichtste versie van deze achtpitter.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT & GTC ogen veelbelovend

Spyshots
Bentley Continental GTC
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT is Britse Panamera

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley Continental GT V8 een koopje

Autonieuws
Bentley Continental GT V8 een koopje
> Artikel lezen

Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw

Autonieuws
Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw
> Artikel lezen

Orderboeken Bentley Continental V8 S geopend

Autonieuws
Orderboeken Bentley Continental V8 S geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.