Spyshots

Fiesta ST: hoe lang nog Ford?

Er komt een spectaculaire Ford Fiesta ST, dat is zeker. Maar hoe lang moeten we daar nog op wachten? Ons geduld wordt al zo lang op de proef gesteld.

Renault heeft al sinds jaar en dag de Clio RS, Opel de Corsa OPC en ook de drie volksmerken onder de vleugels van VAG (Volkswagen, Seat en Skoda) fluiten een vrolijk deuntje mee in de categorie compacte hot hatches. Het is het wachten op Ford dat ons geduld maar op de proef blijft stellen door enkel prototypes van de Fiesta ST te tonen. Het wachten wordt extra zwaar gemaakt door de torenhoge verwachtingen; we weten immers allemaal waartoe Ford in staat is als het om sportieve auto’s gaat.

Minder pk´s
Deze kersverse beelden van de Fiesta ST vertellen nogmaals dat het aan de uitstraling niet zal liggen om voor hete Ford door te gaan. De auto oogt lekker dik, met name door de gapende voorspoiler en grille uit één geheel. Belangrijkste zal echter zijn wat de Fiesta ST kan. Op papier wordt hij voorbij geblazen, want de 1.6 EcoBoost schopt het niet verder dan 177 pk terwijl de concurrentie minimaal 180 pk voorschotelt.

Prijs doorslaggevend
Omdat deze vermogensmarge nagenoeg nihil is zal Ford vast en zeker de Fiesta ST qua rijden laten overtuigen. En we hebben er het volste vertrouwen in dat de ST daar de rivaliteit op aftroeft. Blijft eigenlijk over de vraagprijs. Die zullen we eind dit jaar te weten komen, want dan wordt de snelste Fiesta (dan eindelijk) verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.