Spyshots

BMW M5 gaat laatste fase in

Nog enkele maanden en dan zal BMW M de nieuwe M5 voorstellen. De nieuwe 5-topper maakt zijn showdebuut vermoedelijk op eigen bodem, en wel de IAA in Frankfurt. Medio september vind die plaats.

Op de Sjanghai Motor Show begin vorig maand toonde BMW M de M5 Concept, het productiemodel zal daarvan nauwelijks afwijken. Voor- en achterspoiler inclusief diffuser waaien één op één over en ook de 20 inch wielen, waar dit prototype overigens niet op rust, gaan we terugzien. Idem dito voor de vier prominent aanwezige pijpen, welke toch wel de grootste aantrekkingskracht van de M5 zijn.

+550 pk
Razend benieuwd zijn we naar de hoeveelheid gassen die daaruit komen. We doelen natuurlijk op de bijbehorende paardenkrachten. Want hoewel BMW M heus rekening heeft gehouden met mens en natuur, is het ze daar niet om te doen. Bij de nieuwe M5 moeten de spierballen rollen. En daarvoor wordt een hoogtoerige, dubbel geblazen V8 ingezet, dat is bekend en bevestigd. Hoe sterk die spieren echter zijn blijft nog gissen, maar reken gerust op 550 pk. Vermoedelijk meer, want we denken niet dat BMW M de nieuwe M5 minder vermogen meegeeft dan de X5 M en X6 M. Van alle M’s is de M5 immers toch wel het paradepaardje.

4x4
Maar goed, spoedig zullen we weten of de nieuwe BMW M5 kans maakt tegen de Mercedes E 63 AMG en de Audi RS6. Opvallend is het laatste gerucht dat er ook een M5 met vierwielaandrijving komt. Al dat vermogen zou hierdoor efficiënter weggezet worden, maar de M5 verliest hierdoor wel wat jus, vind je niet? Persoonlijk hopen we dan ook dat het bij een gerucht blijft.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.