Spyshots

Wat is er met deze Audi S5 aan de hand

Wat op het eerste oog een normale Audi S5 lijkt te zijn blijkt toch iets achter te houden. Anders raast men niet de Nürburgring over.

De ‘Groene Hel’ heeft zijn poort weer geopend voor een nieuw testseizoen en diverse fabrikanten hebben daar de afgelopen maand al dankbaar gebruik van gemaakt. Ook Audi draait er de nodige ronden om het uiterste van hun nieuwkomers te vergen. Zo ook van deze S5 die op hoog tempo het asfalt van de Ring trotseert. In eerste instantie lijkt er niets bijzonders aan de hand te zijn met deze S5. Ook een tweede keer kijken schept niet meteen duidelijkheid. Totdat de lens zich scherp focust op de achterlichten. Die bevatten namelijk andere LED-stroken dan we nu van de S5 gewend zijn. De topmodellen van Audi bevatten ze inmiddels en het ziet er naar uit dat ook de lager geclassificeerde modellen de onderbroken LED-achterlichten verruilen voor subtielere en elegantere lichtbalken.

Wat nog meer?
Maar dan de vraag waarom Audi de S5 over de Nordschleife laat jagen voor enkel een andere invulling van de lichtunits. Hier moet meer aan de hand zijn! Aan de buitenkant zijn er verder geen wijzingen te ontdekken. Dat betekent automatisch dat er enkel nog onderhuids wat te verbergen valt. Een upgrade voor de V8 misschien? Hmm, zou kunnen. Logischer is een compleet andere motor in het kader van downsizing? Immers, de 3.0 liter V6-compressor in de Audi S4 is nauwelijks minder sterk (333 pk) dan de V8 in de S5 met 354 pk, maar een stuk minder dorstig. Deze stap van Audi zou dus zeker niet gek zijn. Aan de andere kant, het verschil tussen een zes- en een achtpitter moet, zeker op S5-tempo, toch te horen moeten zijn. Onze bron rept hier met geen woord over...

Gerelateerde artikelen

Audi Driving Experience met de Audi S5

Autotests
Audi Driving Experience met de Audi S5
> Artikel lezen

Audi S5 verliest zijn karakter bij facelift

Autonieuws
Audi S5 verliest zijn karakter bij facelift
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Audi A5-lijn (+ S5)

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Audi A5-lijn (+ S5)
> Artikel lezen

Audi heeft een nieuwe A5 en S5 Coupé

Autonieuws
Audi A5 & S5 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.