Spyshots

Het schiet op met de nieuwe Mercedes SL

2011 is bij Mercedes-Benz het jaar van de roadster. Dit jaar stellen ze liefst drie nieuwe voor. Met de SLK hebben we inmiddels kennisgemaakt. Blijft over de SLS Roadster en de nieuwbakken SL-klasse, die we hier op vers beeld hebben.

Verwacht de nieuwe Mercedes SL-klasse op z’n vroegst helemaal aan het eind van dit jaar. Begin 2012 zou wellicht een gunstiger moment voor Mercedes-Benz zijn daar de Detroit Motor Show dan plaatsvindt. De SL vindt namelijk gretig aftrek in de Verenigde Staten.

SLK
Nou, de Amerikanen, maar ook wij kunnen wederom een echte cruiser van Das Haus tegemoet zien. Dat de ingenieurs met de nieuwe SL ook mikken op een vleugje meer sportiviteit bewijzen de eerdere spyshots waarbij een SL-prototype werd vergezeld door een Aston Martin V8 Vantage Roadster en een Jaguar XK. Kennelijk wil Mercedes van de nieuwe SL daadwerkelijk een uitvergrote SLK maken. Ook die laat zich normaliter comfortabel bedienen maar deinst zeker niet terug voor het vuile werk. In visueel opzicht hebben de open broers ook veel van elkaar weg.

4-cilinder
De SL-klasse staat wat hoger op de ladder dan de SLK en dat betekent krachtigere motoren. De topmotorisering in de SLK (3.5 liter V6) wordt vermoedelijk in eerste instantie de basismotor in de SL-klasse. Later, maar pin ons hier niet op vast, volgt de 250 GCI als instapper. Ondanks dat het een viercilinder betreft zou deze met zijn 204 pk en turbocharger best raad weten met de lichter wordende SL. De rest van het leveringsgamma bestaat uit de SL 500 met 408 pk sterke V8. We twijfelen over de komst van een SL 600. Een AMG komt er sowieso en ook sluiten we een diesel niet uit.

Gerelateerde artikelen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.