Spyshots

BMW 3-serie GT strekt de benen

De BMW 5-serie GT kan niet ieders goedkeuring wegdragen. München heeft hier een broertje dood aan, want het model gaat lekker. De beslissing om zodoende ook een Oma Duck-variant van de nieuwe 3-serie te lanceren werd in de koffiepauze genomen. Hier betere beelden van de nieuwbakken BMW GT.

Ondanks dat BMW geen klagen heeft over de 5-serie GT lijkt het wel leer te hebben getrokken uit de kritieken die men had op het design van dat model. De 3-serie GT op deze foto’s oogt wat ranker en minder plomp dan zijn quasimodo broer, hoewel de achterkant in deze hoedanigheid nog altijd gevoelig ligt. Dat kan echter nog bijtrekken met het productiemodel. Bovendien stellen klanten van een BMW GT nadrukkelijk ruimte boven design. En extra ruimte dat biedt de 3-serie GT boven de sedan, daar kan je vanuit gaan.

Krachtige motoren
Technisch zal de 3-GT uiteraard veel overkomsten kennen met de nieuwe 3-serie Sedan en de later te volgen Touring. Idem dito voor de motoren. Omdat de 3-serie GT net als de 5-serie GT een meer op zichzelf staand (top)model zal zijn verwachten we dat BMW enkel de krachtigste vier- en zescilinders in de auto lepelt. Een hybride kan men ook verwachten. Optioneel zal xDrive worden aangeboden.

Eind 2011?
Wanneer we de BMW 3-serie GT exact tegemoet kunnen zien is onduidelijk. Eerdere berichten meldden nog dit jaar, maar nu wordt begin 2012 genoemd. Hoe dan ook, het model zal in de voetsporen treden van de 5-serie GT die ook eerder dan de Sedan en de Touring werd geïntroduceerd. Op de reguliere varianten van de nieuwe 3-serie is het dus nog even wachten.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte BMW 3-serie GT trotseert de Ring

Spyshots
BMW trekt 3-serie GT strakker
> Artikel lezen

BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’

Autonieuws
BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’
> Artikel lezen

BMW Concept Active Tourer Outdoor aangekondigd

Autonieuws
BMW Concept Active Tourer Outdoor aangekondigd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.