Spyshots

Mercedes C 63 AMG Black Series: lekker puh, BMW!

Voorheen was er de pk-wedloop, nu lijken BMW M en AMG uit te vechten wie de meeste edities per product kan bouwen. Dit is de Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series die gevoelsmatig niet geheel toevallig uitrolt net nu BMW de M3 GTS Sedan als concept heeft gepresenteerd.

BMW M heeft onder meer de M3 Coupé, de M3 Sedan, de M3 GTS, nog M3 Editions en zelfs een heuse M3 Pick-up. Deze week kondigde men aan dat er daar mogelijkerwijs nog één bijkomt, en wel de M3 GTS Sedan. De productiekansen zijn hoog. Compleet overdonderd door dit concurrentiegeweld sloeg Mercedes-AMG terug met de C 63 AMG Coupé. Hoewel krachtiger en sneller dan de meeste van de eerdergenoemde M’s, beseffen ook zij dat ze het hiermee alleen niet redden tegen BMW M. Tijd voor serieuze snit, tijd voor een nieuwe Black Series.

Omver
Het label “Black Series” is het crème de la crème binnen het al niet misselijke leveringsgamma van Mercedes-AMG. Je mag er dan ook best van uitgaan dat de C 63 AMG Black Series niet alleen iedere C-klasse ruimschoots overtreft, maar ook alle varianten die BMW M tot op heden ooit van de M3 produceerde. Onder de kap van de C 63 AMG Black Series opnieuw de 6.2 liter V8. Deze levert in de ‘standaard’ C 63 met 457 pk al meer power dan de krachtigste M3 (450 pk voor de GTS). Voor de pk-wedloop hoeft Mercedes-AMG het dus niet meer te doen. Maar wil Mercedes-AMG BMW M voorlopig de mond snoeren dan zullen ze met de nieuwe Black Series toch minstens richting de 500 pk moeten gaan. En dat lijkt niet zo’n probleem te worden wetende dat dezelfde achtcilinder in de E 63 AMG en CLS 63 AMG 525 pk levert.

Visuele uitspattingen
Een Black Series is niet alleen te herkennen aan zijn overtreffende CV. De eerste indruk is immers goud waard en dus zal AMG hun toekomstige monster voorzien van een dito uiterlijk. Het gehele AMG-stylingpakket zal nog net even wat dikker worden aangezet dan bij het reguliere gamma en we verwachten ook andere, zo niet grotere wielen.

Gerelateerde artikelen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.