Spyshots

Naamsbehoud voor nieuwe SLK AMG

Nu Mercedes-Benz het voorlopig leveringsprogramma van de nieuwe SLK heeft voorgesteld kan het werken aan uitbreiding. Die uitbreiding komt er in de vorm van een nieuwe SLK 55 AMG. Volgend jaar zomer moet ‘ie in de showroom staan met onderhuids een nieuwe 5.5 liter V8.

**Update 14 april 2011** Collectie nieuwe foto´s toegevoegd van een witte Mercedes-Benz SLK 55 AMG die net wat meer kennisgeeft van het te verwachten uiterlijk.

Niet de recente AMG-BiTurbo, niet de 6.2 liter V8 zoals velen verwachten, maar wederom een 5.5 liter V8 krijgt de nieuwe Mercedes SLK AMG. ‘Huh, een sterk gemodificeerde versie van de huidige 55-motor, is die daarvoor niet wat oud?’. Inderdaad, het betreft dus zoals gezegd een verse achtcilinder en wel dezelfde AMG-V8 als in de CLS 63 AMG en E 63 AMG, alleen zonder turbo’s. Met 360 pk in de SLK 55 AMG nu en tenminste 544 pk uit de AMG 5.5-V8 AMG-BiTurbo is er nog genoeg speling voor een motor daartussen. Daar werkt AMG nu aan voor de nieuwe SLK AMG en welk toekomstig AMG-model nog meer. Bijkomend voordeel is dat de modelnaam “SLK 55 AMG” gewoon behouden kan blijven.

+400 pk
Hoeveel vermogen Mercedes-AMG de nieuwe SLK 55 AMG meegeeft is nog onduidelijk. Met het voorgaande in het achterhoofd mikken wij op zo’n 410 pk. Daarmee zet de SLK 55 AMG aartsrivaal Audi (TT RS) op ruime achterstand. Maar drie en bovendien zelfstandig ademende cilinders meer heeft ook een keerzijde: het verbruik. De heren van AMG zullen moeten sleutelen om dit, ondanks de enorme prestatiedrang, op een soortgelijk niveau te brengen als dat van de TT RS. Anders loopt de klant de Mercedes-dealer überhaupt voorbij. De Audi redt het met 9,2 liter benzine per honderd kilometer.

AMG-sound
Mercedes-Benz levert tegenwoordig voor nagenoeg alle leverbare modellen het AMG-sportpakket. Hiermee voorzien is het soms maar moeilijk te zien of het slechts een optionele bodykit of een daadwerkelijke AMG betreft. Je zal moeten letten op de vier, priemende uitlaten, de AMG-badge achterop en de wielen. Grote kans dat dit ook opgaat voor de nieuwe SLK 55 AMG…mits de bestuurder het gaspedaal vloert.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.