Spyshots

Nieuwe Audi RS4 (Avant) in aantocht

April 2000, Audi lanceerde de RS4, een A4 Avant die in de ketel met toverdrank is gevallen, zeg maar. Wat een apparaat! En je kon er gewoon met het gezin mee naar Zuid-Frankrijk. Labrador ook mee. Plus de initiële boodschappen. Kan er allemaal in. En vervolgens over de Autobahn blazen. Hoe geweldig is dat! Fantastisch. Een nieuwe is nu op komst.

De eerste twee RS4’s waren een soort uitzwaai-edities van de toenmalige Audi A4-generaties. We weten niet exact wanneer hij aantreedt maar het ziet er naar uit dat Audi en feitelijk maker Quattro GmbH ons langer van de RS4 wil laten genieten. Daar zijn we uiteraard erg blij mee, want dat de RS4 weer een supersnelle Autobahn-station wordt staat buiten kijf.

RS5
Vermoedelijk doet de nieuwe Audi RS4 het net als zijn voorganger met een 4.2 liter V8, dezelfde krachtcentrale als in de RS5. Daarin is de atmosferische achtcilinder goed voor 450 pk en 430 Nm vanaf 4.000 tpm. Een krachtlevering waarmee de coupé in 4,6 seconden naar de honderd knalt en een top van 250 km/h weet te realiseren. Mocht de nieuwe RS4 deze motor ook bezitten dan zullen deze cijfers een fractie trager uitvallen door het extra gewicht, maar de pret drukken mag dit niet. Bovendien is het verlies te verwaarlozen. En anders is er altijd nog de RS4 Sedan, want die komt er ook. Een RS4 Cabriolet zal uitblijven, daar komt mogelijk een RS5 Cabriolet voor in de plaats. Afijn, genoeg RS4-lol valt er binnenkort te beleven. 

Wie het breed heeft... 
Laten we er niet omheen draaien, de Audi S4 is toch een beetje mislukt als Audi S-model. Die hoort gewoon dik en breed te zijn. De S4 is dat niet, meer een A4 S-line met een potente V6 en een S4-bagde. Dit prototype heeft die ook, maar op de remklauwen prijkt toch echt “RS4”. Aan de nu nog aangezette spatbordreepjes is te zien dat Audi de S4 goedmaakt met een lekker dik aangeklede RS4. De wielen zien we ook zomaar terugkomen op het productiemodel. De RS5 rust er immers ook op.

Benieuwd hoe de nieuwe Audi RS4 zich houdt op de Nürburgring? Kijk voor meer foto´s op Spyshots.nl

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant

Autonieuws
Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Abt AS4 richt vizier op Alpina D3

Tuning & styling
Abt Audi AS4
> Artikel lezen

Audi A4 Avant op aardgas alvast aangekondigd

Autonieuws
Audi A4 Avant op aardgas alvast aangekondigd
> Artikel lezen

Puike prestaties voor Audi's gloednieuwe 2.0 TFSI

Autonieuws
Puike prestaties voor Audi's gloednieuwe 2.0 TFSI
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.