Spyshots

Nieuwe Porsche 911 Cabrio onderweg naar zomer 2012

In het kielzog van de fonkelnieuwe 911 zal Porsche de dakloze variant aan ons voorstellen. Deze zomer moet de nieuwe 911 Cabrio nog aan zich voorbij laten gaan, maar volgend jaar is hij er helemaal klaar voor.

Traditiegetrouw krijgt de nieuwe Porsche 911 Cabrio een stoffen kap. Dit door de Groene Hel razende prototype geeft daar beter zicht op dan ooit. Porsche heeft gepoogd de kap zo optimaal mogelijk in het totaalontwerp te integreren en het design van de 991 (fabriekscode) zodoende niet te verstoren. Ongetwijfeld zullen de ontwerpers ook aandacht hebben besteed aan de isolatie van het dak. Porsche wil de nieuwe 911 immers meer comfort meegeven en daar hoort natuurlijk een zo geluidsarm mogelijk interieur bij.

Klassiek gamma
Op het dak na is de 911 Cabriolet identiek aan de Coupé en dat betekent een langere koets, een ietwat ruimer interieur en een gelijksoortig motorenpalet. Het leveringsprogramma zal als vanouds weer bestaan uit de Carrera, Carrera S en de Turbo. In een later stadium komt daar geheid nog de Turbo S bij en ook sluiten we allerlei speciale edities zeker niet uit.

De nieuwe Porsche 911 Cabrio zal vermoedelijk begin 2012 zijn showdebuut beleven om nog voor de lente van dat jaar op kenteken gezet te kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.