Spyshots

Nieuwe Audi S6 opnieuw in schaapskleren

Voor de eerste maal kunnen we foto’s tonen van de nagelnieuwe Audi S6. Het voorlopige topmodel binnen het A6-gamma werd betrapt toen deze in het Zweedse Göteburg van de boot rolde. Mogelijk gaan de Duitsers nog even de Zweedse kou in voor de laatste paar weken.

Het wintertestseizoen loopt inmiddels ten einde, maar Audi stuurt toch nog een prototype van de nieuwe S6 naar het hoge noorden. Daarmee krijgen we voor het eerst enig zicht op de nieuwe sportieve A6. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: tot dusver zijn de looks teleurstellend.

Aangezette bumpers
Net als bij de vorige generaties van de S6 heeft ook deze nieuweling niet de spannende looks die we graag willen zien. Natuurlijk, de S6 wordt gesierd door een paar dikker aangezette bumpers en dikke wielen, maar veel onderscheid ten opzichte van een A6 S-line is het niet. Het enige waarmee de S6 zijn ware potentieel toont is het vier pijpen tellende uitlaatsysteem.

Vaarwel V10
Onder de motorkap doet Audi op papier tot nu toe een stapje terug. De smakelijke V10 maakt namelijk plaats voor een geblazen V8. Teleurstellend zal dat in de praktijk zeker niet zijn, want de achtcilinder staat garant voor ongetwijfeld een flinke dosis rijplezier en voorwaartse stuwing. In combinatie met een aangepast onderstel, Quattro-vierwielaandrijving en een paar heerlijke kuipstoelen moet de S6 zijn bestuurder verwennen.

2012
Voor zover nu bekend staat de nieuwe S6 voor begin 2012 op de planning. Over de compleet nieuwe RS6 is vooralsnog niets bekend, maar dat die er komen gaat staat buiten twijfel.

Gerelateerde artikelen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Ingepakte Audi S6 en S7 razen over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau

Tuning & styling
MTM brengt Audi S6 naar RS6-niveau
> Artikel lezen

Spyshots: Audi S6 laat zijn gezicht zien op de Nordschleife

Spyshots
Spyshots: Audi S6 laat zijn gezicht zien op de Nordschleife
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.