Spyshots

Nieuwe Opel Zafira op schema

Nu Opel een gelijknamige realistische concept in Genève heeft onthuld kent de nieuwe Zafira nauwelijks nog geheimen. Medio september op de IAA Frankfurt zal het productiemodel worden getoond en dat zou wel eens de nieuwe maatstaf in de klasse van MPV’s kunnen worden.

De Ford S-Max begint nu toch wel ouderdomsverschijnselen te vertonen en velen zien de Volkswagen Sharan en Seat Alhambra nog altijd als een luxe personenbus. Opel wil juist af van dit (negatieve) MPV-imago, wat al duidelijk werd met de jongste Meriva. Ook met de nieuwe Zafira speelt Opel meer in op het emotionele vlak, uiteraard zonder dat dit vereiste praktische eigenschappen in de weg zit. Naast een minder blokdoosachtige design geeft “Tourer” in Opel Zafira Tourer Concept, de onthulde studie in Genève een zeer realistische voorbode van het definitieve model, Opel al een beetje aan hoe men de Zafira wil neerzetten.

Maximaal zeven
Het gedeelte na de behoorlijk vlakliggende voorruit is er uiteraard op gericht zoveel mogelijk interieurruimte te creëren. Het betreft immers een MPV. Wederom zal de Zafira maximaal zeven inzittenden onderdak kunnen bieden. Met Opel’s vele Flex-noviteiten is de binnenruimte naar hartenlust in te delen. Opmerkelijk is dat Opel bij de nieuwe Zafira niet kiest voor suïcidedeuren zoals wel op de Meriva, en ook geen schuifdeuren zoals die weer een trend aan het worden zijn bij MPV’s. Conventioneel openslaande portieren dus.

Astra-motoren
Nadat de nieuwe Opel Zafira zijn werelddebuut heeft beleefd in Frankfurt zal de auto enkele maanden later op de markt worden gebracht. Het verkrijgbare motorenpalet zal sterk overeenkomen met dat van de Astra. De atmosferische 1.4 (100 pk) zal Opel waarschijnlijk niet inzetten als instapper, want te zwak voor een dergelijk grote auto als de Zafira. Het begint, denken we, met de 140 pk sterke 1.4-turbomotor. De voordeligste diesel zal waarschijnlijk de 1.7 CDTi (125 pk) zijn met daarnaast verkrijgbaar de 2.0 CDTi met 160 pk.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.