Spyshots

MINI Roadster is er bijna klaar voor

De komende jaren komt er aardig wat uit de koker van MINI. De eerstvolgende is de MINI Roadster. Tweeënhalf jaar geleden gepresenteerd als concept en nu bijna in ongewijzigde vorm marktklaar.

MINI kennende wijken de productiemodellen amper af van de conceptversies. Zo ook in het geval van de MINI Roadster die we tweeënhalf geleden voor het eerst zagen op de IAA in Frankfurt. Er een geheim van maken hoe het eindresultaat er uit komt te zien is dan ook tevergeefs. Zonder verhullende sluiers laat MINI hun toekomstige, tweede open MINI zijn testkilometers maken. De geelzwarte wrap moet verbloemen dat de auto een uitklapbare achterspoiler bevat, maar ook dit heeft weinig nut. Vroeg of laat toont deze zich bij een bepaalde snelheid vanzelf.

Stuurmansauto
Op deze foto’s gaat het er rustig aan toe, maar reken erop dat de MINI Roadster een heerlijke stuurmansauto wordt: compact maten, relatief lage wielbasis, messcherpe besturing en potente motoren zoals de bekende 1.6-turbo. Iets minder kan uiteraard ook met de turboloze één-punt-zesjes. Daarmee is het ongetwijfeld heerlijk cruisen over slingerende (berg)weggetjes.

Softtop
Schijnt de zon en is het enigszins aangenaam qua temperatuur dan moet die kap natuurlijk open. Het betreft, zoals je ziet, een softtop, geheel volgens traditie van het merk. Wie een dergelijke MINI met vast dak wil komt automatisch uit bij de MINI Coupé. Die bevat dan weer geen Always Open Timer waarmee de totale tijd van het open rijden wordt bijgehouden.
Bij de concept laat de kap laat zich overigens handmatig neerstrijken, een keus van MINI om gewicht te besparen. Een elektrische bediening is vanwege de componenten immers zwaarder. Of MINI zich daaraan vasthoudt is op dit moment onduidelijk. MINI is naar eigen zeggen een premiummerk en het is de vraag of klanten genoegen nemen met zelfbediening. Aan de andere kant, een MINI is puur en de Roadster zal dat zeker zijn.

Vermoedelijk zet MINI de Roadster wederom neer op de IAA, medio september, maar ditmaal productierijp uiteraard. Begin 2012 arriveert ie dan bij de dealers, ruim op tijd voor de daaropvolgende lente en zomer.

Gerelateerde artikelen

RevoZport onthult MINI Coupe Targa Raze

Tuning & styling
RevoZport onthult MINI Coupe Targa Raze
> Artikel lezen

Mogelijk vaarwel voor MINI Coupé en Roadster

Autonieuws
Mogelijk vaarwel voor MINI Coupé en Roadster
> Artikel lezen

MINI Roadster tientje duurder dan Cabrio

Autonieuws
MINI Roadster tientje duurder dan Cabrio
> Artikel lezen

Unieke MINI Roadster tijdens Life Ball 2012

Autonieuws
Unieke MINI Roadster tijdens Life Ball 2012
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.