Spyshots

Eerste echte ontbering voor Mercedes S-klasse

Alles kan kapot, ook elektronica en de nieuwe Mercedes S-klasse bevat hiervan nogal veel. De volgende generatie van Mercedes’ toplimousine ondergaat de eerste echte beproevingen rond de poolcirkel.

Met een scala aan innovaties en doorontwikkelde noviteiten aan boord hangt de betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz S-klasse meer af van de kwaliteit van de elektronica dan de mechaniek. In de ijzige kou, onder temperaturen van -30 graden Celsius, worden beiden aan zware tests onderworpen. In de hoogste klasse kan men zich immers niet veroorloven dat een klant stil komt te staan langs de kant van de weg. Dat is dodelijk en dat weet Mercedes-Benz als geen ander met een periode van negatieve praat rondom de S-klasse van de vorige generatie (W220) achter zich.

Opperbaas
Het duurt nog zeker tot 2013 voordat de nieuwe S-klasse wordt voorgesteld. Het is daarom nog te vroeg om concrete uitspraken te over het koetswerkontwerp. De F800 Style en F700 Concept worden veelvuldig genoemd als inspiratiebron en ook de CLS duikt regelmatig op. De vermoedens zijn in ieder geval sterk dat de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse nog een tikkeltje groter wordt dan de huidige. Er bestaat immers zoiets als ‘baas boven baas’ en de “S” heeft nu eenmaal een naam hoog te houden.

V12 is twijfelgeval
Ondanks het fenomeen “downsizing” hoeven we niet te vrezen dat de S-klasse ondermaats gemotoriseerd zal worden. Een viercilinder voor de huidige generatie is onlangs gelanceerd, maar die heeft bewezen zeker raad te weten met het wagengewicht van de toplimousine. Zes- en achtcilinders zullen als vanouds aanwezig zijn en er komt natuurlijk wederom een hybride. Het betreft een plug-in module dat in de Vision S 500 een verbruik weet te realiseren van 3.3 l/100 km en alsnog in zes seconden 100 km/h kan bereiken. AMG’s komen er natuurlijk ook, al is het de vraag of de S 65 AMG (en ook de S 600) wederom de beschikking krijgen over een V12.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.