Spyshots

Audi Q3: het eerste bewijs

De Audi Q3 is in aantocht en zie hier het bewijs dat Audi met een concurrent voor de BMW X1 komt. Nog dit jaar moet de Audi Q3 bij de dealers staan en dat betekent dat de prototypes zich in een vergevorderd stadium bevinden.

Crossovers zijn al enige tijd zeer in trek en daarom is het des te opvallend dat premiummerken – die doorgaans voorop lopen met nieuwe producten – als BMW, Audi en Mercedes opvallend laat in dit segment stappen. BMW heeft er inmiddels één en de X1 begint een aardige voorsprong op Audi en Mercedes op te bouwen. Dat Audi ook vaart maakt met hun Q3 bewijzen deze beelden. Het kleine broertje van de Q5 en Q7 begint vorm te krijgen. Sterker nog, het prototype hier gespot wijkt op de wielen en het camouflagepak maar weinig af van de Audi Cross Coupé Quattro Concept, uit alweer 2007.

Bijzondere Audi
Met het voorgaande in het achterhoofd en Audi als bedenker is het niet moeilijk raden welke kant het opgaat met de Q3; dat is in veel opzichten gewoon een kleine Q5. Maar daarmee is de Q3 niet de zoveelste die ten prooi valt aan het ingeblikte designbeleid van Audi. De Q3 zal namelijk verkrijgbaar zijn als vijf- en als driedeurs en dat maakt die laatste best uniek. Veel compacte, drie deuren tellende SUV’s en crossovers zijn er namelijk nog niet. De meest recente is de Range Rover Evoque, de Land Rover die misschien niet geheel toevallig in dezelfde periode als de Audi Q3 wordt gelanceerd. Eind dit jaar dus. Het showdebuut vindt voorafgaand daaraan plaats in Frankfurt. Of zou de Q3 heel misschien al in Genève staan?

Tiguan
Een Q5 van buiten, een echte Audi van binnen, maar een Volkswagen onderhuids. Voordat we de Q3 in het wild wisten te betrapten zijn enkele details over het model al op straat komen te liggen en daaruit bleek dat de Tiguan de basis vormt voor de Q3. Het verkrijgbare motorenpalet is ook al bekend. Het begint in eerste instantie met de bekende tweeliters benzine en diesel. De ene levert 211 pk, de andere 170 pk. Later volgen lichtere motoren (1.4 TSI, 140 pk TDI) met een vriendelijker prijskaartje.

Gerelateerde artikelen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.