Spyshots

Wat is Jaguar toch allemaal van plan met de XF?

Nog altijd is Jaguar aan het testen met de gefacelifte XF. We hadden hem eigenlijk verwacht op de aankomende Autosalon van Genève maar zijn daar nu niet meer zo zeker van.

Soms vragen wij ons af waarom testsessies zo lang moeten duren terwijl de verwachte vernieuwingen aan het model marginaal zijn. De gefacelifte Jaguar XF is zo’n geval. Nog altijd zijn de Britten testkilometers ver van huis aan het maken met prototypes die nog altijd een behoorlijke hoeveelheid camouflage bevatten. Zouden de wijzigingen rigoureuzer zijn dan aanvankelijk gedacht? Het kan ons haast niet voorstellen. Klandizie in dit segment zitten hier doorgaans niet op te wachten en bovendien is de Jaguar XF nog geen drie jaar oud.

XJ
Voor zover bekend bestaan de upgrades voor de vernieuwde XF uit hertekende koplampunits waarbij de halve cirkel hoogstwaarschijnlijk verdwijnt en een front dat in zijn geheel dichter tegen de recentere XJ aanleunt. Op de laatste foto’s is goed te zien dat de gewijzigde achterlichten met de vernieuwde XF LED-techniek bevatten. Tevens zal ook de bumper daar iets bijgeschaafd worden.

Achterop raken
Bij de modernisaties voor het interieur moet je denken aan verfijnde materialen en een rijkere (standaard)uitrusting. Ook de nieuwste elektronische rijhulpmiddelen zouden toch eens aan boord van Jaguar’s aanwezig moeten zijn willen ze de concurrentie willen blijven bijbenen. Op dit moment is het aanbod daarin vrij beperkt terwijl de Duitse alternatieven niet ver meer af liggen van rijdende smartphones.

New York
Nu de Autosalon van Genève nog maar enkele weken op zich laten verwachten we de gefacelifte Jaguar XF niet meer op die show. Een onthulling op de Seoul Motor Show zien we ook niet gauw gebeuren en als primeur op de AutoRAI 2011 is gewoonweg te mooi om waar zijn. Blijft over de New York Motor Show als het eerst volgende geschikte autobeurs. Die vindt eind april plaats.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.