Spyshots

Kia Soul maakt zich op voor facelift

Dit heeft niets met een wit voetje halen te maken, Kia (en Hyundai) onderwerpen momenteel gewoon meerdere nieuwe modellen aan tests. Vandaar dat de beide merken de laatste tijd met enige regelmaat de revue passeren. Dit is de Soul die binnen afzienbare tijd een nieuwe neus krijgt.

Medio 2008 kwam de Kia Soul op de markt. De ‘urban cruiser’ zag er fris, hip en trendy uit en de verwachting dat Kia hiermee wel eens een gouden ei in handen kon hebben was dus niet zo vreemd. Nu weten we dat de Soul toch niet zo’n knaller (in Nederland) is geweest als aanvankelijk werd gedacht. De Venga wist in een korte tijd aanzienlijk beter te scoren.

Frisse neus
Maar Kia geeft de hoop voor de Soul nog niet op. Spoedig zit er een facelift aan te komen. De vernieuwingen daaraan zullen met name betrekking hebben op het front. Dat zal in lijn worden gebracht met de nieuwe Picanto en de kakelverse Rio. Om trendy te blijven zijn er natuurlijk ook LED’s aanwezig. Hertekende achterlichtunits met modernere techniek, een licht aangepaste bumper en misschien zelfs een meer elegantere achterdeur betreffen de wijzigingen achter.

Kwaliteitsgevoel
In het interieur hopen we op aanzienlijk betere materialen want daar schort het nogal aan bij de huidige Soul. Dat de standaarduitrusting wordt uitgebreid is een normale stap van Kia bij een facelift en dat is mooi meegenomen. Onderhuids houdt Kia vast aan de beide 1.6-motoren (benzine en diesel).

Gerelateerde artikelen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.