Spyshots

Nieuwe Mercedes SLK + vergrootglas = nieuwe SL

2012 nadert en dat is het jaar waarin Mercedes-Benz de nieuwe SL-klasse gaat voorstellen. Dichterbij de lancering beginnen prototypes doorgaans camouflage te verliezen, al hadden zoveel niet verwacht bij de nieuwe SL.

De laatste keer dat we de SL-klasse zagen was het enkel nog gissen naar het toekomstige koetswerk, dat is met deze verse platen wel anders. Dit prototype heeft zijn harnas compleet van zich afgeworpen en staat figuurlijk alleen nog in zijn hemd. Nu is zeer goed te zien waar het heengaat met het exterieur van de nieuwe SL-klasse. Sterker nog, de volgende generatie SL is in deze hoedanigheid niets meer of minder dan de nieuwe SLK onder een vergrootglas.

Britse voorbeelden
Mercedes bevindt zich met de SL momenteel in het ijskoude Zweden waar hij wordt vergezeld door een Aston Martin Vantage Roadster en een Jaguar XK. Kennelijk ziet Das Haus in deze twee Britten de benchmark in hun klasse, waarschijnlijk met het oog op hun uitstekende compromis tussen comfort en sportiviteit. Wij verwachten dat Mercedes met de SL wederom inzet op de ultieme boulevard cruiser en een geduchte concurrent van de BMW 6-serie. Een Audi R8 Spyder zal de SL vermoedelijk niet worden. Daarvoor zal ie ook te zwaar zijn, al heeft Mercedes gezegd dat de SL lichter zal zijn dan zijn voorganger door gebruik te maken van koolstofvezel componenten.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.