Spyshots

Peugeot zet de 508 op een hoger niveau

Peugeot zet ons voor een raadsel met deze opmerkelijke beelden uit het hoge Noorden. Terwijl wij momenteel in het zonnige Spanje de eerste meters maken met de gloednieuwe 508 test Peugeot in de sneeuw een ander mysterieus exemplaar.

Met de nieuwe 508 zet Peugeot haar middenklasser op een hoger niveau. Maar dat is gezien deze spyshots het Franse merk blijkbaar nog niet hoog genoeg. Het merk aast namelijk op een ’Allroad’-variant zoals de andere fabrikanten deze ook kennen. We doelen dan met name op de Allroad-modellen van Audi, de Scout-varianten van Skoda, de Volvo XC70 en de diverse Cross-versies van Volkswagen.

Op de IAA al duidelijkheid?
Het is duidelijk te zien dat de ongecamoufleerde Fransman hoger op zijn assen staan dan een regulier model. Opmerkelijk is dat het prototype geen gewijzigde carrosserie heeft zoals veel van zijn stoere collega modellen. Of Peugeot deze optische wijzigingen nog achter de hand houdt is onduidelijk. Ook de komst van vierwielaandrijving is nog onbekend. Volgens onze bronnen moet de nieuwe variant de IAA van Frankfurt komend najaar aandoen. We houden je op de hoogte!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Orderboek vernieuwde Peugeot 508 geopend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Peugeot 508
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.