Spyshots

Volgende Kia Cee’d rolt uit

De Kia Cee’d is nog maar net vernieuwd of zijn vervanger rolt uit. Wees gerust, de compleet nieuwe Cee’d staat pas op de agenda van 2013 en zal bovendien eerder een evolutie dan een revolutie zijn.

Nog niet zo lang geleden werd de ‘Tiger Nose’ grille het nieuwe gezicht van Kia. De onlangs gefacelifte Cee’d bevat deze nu ook. Het ‘neusje’ is zelfs nog zo recent dat de volgende generatie hem ook nog meekrijgt. Hiermee wordt al een beetje duidelijk dat de nieuwe Kia Cee’d naar verwachting een evolutie op de huidige model wordt. Anderzijds vallen enkele zaken op aan dit prototype.

Sportieve ambities
In tegenstelling tot de huidige Cee’d – wat een traditionele hatchback is – bevat het prototype een zeer steile voorruit en een nadrukkelijke wigvorm (lage voorkant, hoge achterkant). Opvallend is het gedeelte onderaan de A-stijl en de gestroomlijnde spiegel(kap). Hoewel de C-stijl niet helemaal zichtbaar is kan men wel raden dat ook hier de knik opmerkelijk scherp is. Dergelijke kenmerken vind je eerder bij een sportcoupé dan bij een hatchback. Het lijkt erop dat Kia met de nieuwe vijfdeurs Cee’d, net als met de Pro_Cee’d, mikt op de sportieve automobilist.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.