Spyshots

Citroën DS5

Citroën DS5 laat zich zien

Na de DS3 en DS4 volgt er bij Citroën dit jaar ook een DS5. Heel lang hoeven we daar niet meer op te wachten, de DS5 zal namelijk al in april op de Autoshow in Sjanghai zijn werelddebuut beleven. Ongetwijfeld in eerste instantie als conceptcar.

Citroën DS5 laat zich zien
In een recordtempo presenteert Citroën haar DS-label. En niet zonder succes. De DS3 slaat in als een bom en ook de DS4 wist bij zijn officiële debuut in Parijs de gemoederen bezig te houden. Misschien nog wel de meest opvallende variant van de DS-lijn wordt deze DS5.

Geruchten
Heel concrete informatie over de DS5 hebben we nog niet. Er doen twee geruchten de ronde. De eerste vertelt ons dat de DS5 veel zal lijken op de C-SportLounge conceptcar die Citroën in 2005 presenteerde. Het tweede gerucht vertelt ons juist dat Citroën de Hypnos als voorbode heeft gepresenteerd. Hoe dan ook, duidelijk is in ieder geval dat de DS5 het midden zal houden tussen een SUV, een stationwagon en een coupé.

Diesel-hybride
Waar eveneens weinig onduidelijkheid over bestaat is de aandrijflijn. Die zal naast een aantal bekende benzine- en dieselmotoren ook bestaan uit een hybride. In dit model zullen een viercilinder dieselmotor en een elektromotor gezamenlijk zo´n 200 pk op de wielen overbrengen. En daarmee heeft de DS5 de primeur binnen Citroën door als eerste hybride te worden vermarkt.

Frankfurt
Zoals gezegd zal Citroën de DS5 in april op de Shanghai Motor Show onthullen. Vermoedelijk staat in China de conceptcar om vervolgens op de IAA in Frankfurt (september 2011) kennis te maken met het productiemodel.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Citroën-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Citroën DS5 laat zich zien
Citroën DS5 laat zich zien
Citroën DS5 laat zich zien
Citroën DS5 laat zich zien

Zoeken

Merk- & modeldossiers