Spyshots

Mercedes C-klasse Coupé ook als AMG

In ons laatste artikel over de Mercedes-Benz C-klasse Coupé deden we nogal sceptisch. Nu we weten dat er ook een AMG-uitvoering van komt wordt het ineens een heel ander verhaal. Nou, eigenlijk niet, maar een leuk vooruitzicht maakt het de C Coupé zodoende wel.

Mercedes zegt dat het met de E-klasse Coupé geen concurrent in huis heeft voor de BMW 3-serie Coupé en de A5 van Audi. Dat vinden wij opmerkelijk daar de vroegere CLK qua maatvoering slechts in millimeters afwijkt van zijn opvolger en wel als rivaal van die andere Duitse coupés werd gezien. Ook wat betreft de overige (technische) eigenschappen is de E-Coupé een passende tegenstander. Hoe dan ook, met de komende C-klasse Coupé denkt Mercedes pas echt partij te kunnen bieden en het zal niet lang meer duren voordat deze onthuld zal worden. Enkel de meest spannende details zoals de bumpers en de lichtunits worden nog geheim gehouden.

Mysterieus
Onderhuids is de tweedeurs C-klasse gelijk aan de Sedan, idem voor het motorengamma dat bestaat uit diverse benzine- en dieselvarianten variërend in vermogen tussen 156 en 292 pk. Meest interessant is de C 63 AMG Coupé. Toen we onlangs vernamen dat die er komt viel ineens het kwartje: zou Mercedes puur en alleen de C-klasse Coupé in het leven roepen om zodoende de BMW M3 Coupé en de Audi RS5 het vuur aan de schenen te leggen? Nee, dat geloven we niet, maar waarom dan geen E 63 AMG Coupé? Die zou niet in het gamma van dat model passen volgens Mercedes-Benz. Snap jij het nog?
Goed, zoals “C 63 AMG Coupé” al verraadt lepelt Mercedes-AMG de atmosferische 6.3 liter V8 in het topmodel. Er gaan geruchten rond dat het de nieuwe V8-Biturbo wordt, maar wij moeten dat eerst nog maar eens zien. Met de geheel nieuw ontwikkelde C-klasse ergens rond 2013/2014 zal Mercedes niet teveel werk maken van de tweedeurs. Dat is ook de reden dat de Coupé geen apart design krijgt zoals de E-klasse Coupé.

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse Coupé wordt begin volgend jaar onthuld en zal vermoedelijk enkele maanden daarna bij de dealers arriveren. De AMG verwachten we niet eerder dan in 2012 als een soort afscheidscadeautjes van de huidige C.

Gerelateerde artikelen

Hardcore Mercedes-AMG C 63 R Coupé doet watertanden

Spyshots
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 43 Coupé: voor als 't wat minder mag zijn

Autonieuws
Mercedes-AMG C 43 Coupé toont zijn spieren
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille

Autonieuws
Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 Coupé ook als Edition 1

Autonieuws
Mercedes-AMG C 63 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.