Spyshots

Nieuwe Mercedes SL maakt zich uit de voeten

De nieuwe SL moet nog altijd niets hebben van pottenkijkers. Wat wil je als het nog zeker twee jaar duurt voordat Mercedes-Benz hem prijs wil geven.

Het is al weer bijna een jaar geleden dat we de nieuwe generatie SL-klasse aan jullie toonden. Mercedes houdt zich opvallend afzijdig met het toekomstige model, terwijl het normaliter geen moeite heeft met nieuwsgierige spionagefotografen. Op het moment dat de testrijders de lens van de onze zagen werd abrupt het gaspedaal gevloerd. Wat zou de SL van 2012 hebben wat andere nieuwe Mercedessen niet hebben?

Afslanken
Volgens onze bronnen zal de nieuwe Mercedes SL niet bijster spectaculaire nieuwe noviteiten bevatten als zijn toekomstige familiegenoten. De modernste elektronische snuisterijen zullen aanwezig zijn uiteraard, maar iets totaal nieuws verwachten we niet. We vermoeden dat de nieuwe SL met name vooruitgang boekt op de weegschaal. Nog altijd zal Mercedes’ “Sport Leicht” een ‘gezonde’ roadster zijn, maar dankzij een soortgelijk aluminium spaceframe chassis als dat van de SLS houdt Mercedes het gewicht binnen de perken. Behalve dat dit de prestaties ten goede komt, wordt ‘ie zodoende ook zuiniger.

SLK of SLS?
De verwantschap met de SLS AMG zou erop kunnen duiden dat er optisch ook enige overeenkomsten kunnen zijn. De prototypes lijken erg op het huidige model, maar op één of andere manier hadden de testrijders een reden om zo hard weg te stuiven na het zien van fotocamera’s. Laten we het hopen dat de nieuwe SL details van de bloedmooie SLS meekrijgt. Realistischer is echter een uitvergrote versie van de nieuwe SLK, inclusief Magic Sky Control, het transparante dakpaneel. Hopelijk binnenkort meer duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.