Spyshots

Gefacelifte Mercedes C (Combi) laat zich al zien

Het is slechts een kwestie van dagen, hooguit weken, dat Mercedes de vernieuwde C-klasse presenteert. Deze foto’s bevestigen dat men de facelift aan het afronden is en er is geen rijke fantasie voor nodig is hoe het eindresultaat zal zijn.

Met de nieuwe E-klasse en een hele rits gefacelifte andere modellen is het een logische stap van Mercedes-Benz om de populaire C ook in een moderne jas te hullen. Het model is bovendien al weer sinds 2007 op de markt. Daarnaast is, met een vernieuwde A4 én zelfs compleet nieuwe BMW 3-serie in aantocht, de verjongingskuur meer dan welkom.

LED´s
De meest jonge Mercedessen zijn een tikkeltje scherper gelijnd en dat is ook wat de vernieuwde C ondergaat. Zowel de bumperpartij vóór als achter is hertekend en neigt naar dat van de E. De koplampunits lijken rechtstreeks van de CL afkomstig, terwijl het ontwerp van de achterlichten juist bij het oude is gebleven. Ze bevatten alleen een andere indeling en aan de lichtpuntjes te zien huist er LED-techniek achter het glas.

Niet bijster spectaculair
Voor het interieur heeft Mercedes ook enkele modificaties in petto. Vermoedelijk is de standaarduitrusting iets uitgebreid en zijn op de meest zichtbare plekken de materialen verbeterd. Echt spannend is het allemaal niet. Dat geldt hetzelfde voor de motorenlijn. Verfijning is ook het steekwoord hier.

AMG´s en C Coupé
Of de vernieuwde C nog dit jaar of begin 2011 wordt onthuld, het model zal pas in het voorjaar van volgend jaar worden vermarkt. Tegelijkertijd lanceert Mercedes-Benz de in de pas met de facelift lopende AMG-versies en de C-klasse Coupé.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar 2016

Autonieuws
Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk

Tuning & styling
Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.