Spyshots

Hier rijdt de nieuwe Jeep Compass

Jeep is inmiddels van Fiat en dat schept nieuwe kansen voor het Amerikaanse 4x4-merk. Met de nieuwe Grand Cherokee hebben ze al aangetoond waar het heen wil en zojuist komen we de nieuwe Compass tegen. Compleet ongecamoufleerd. Dit is het nieuwe Jeep en dat mag er op ’t eerste oog wezen!

De Jeep Compass heeft nooit echt potten kunnen breken, vooral vanwege zijn merkwaardige design waarbij de voorzijde de meeste kritieken te verduren kreeg. De nieuwe Compass werpt zijn terreinwagenachtige hoekige belijning van zich af en gooit het over een compleet andere boeg. Geïnspireerd op zijn grote broer de Grand Cherokee is de nieuwe Compass beduidend meer SUV. De stoere vierkante wielkasten zijn gebleven en de achterzijde heeft wel iets weg van de oude Kia Sportage. Toch oogt de nieuwe Compass aanzienlijk moderner waardoor zijn voorganger prompt verouderd lijkt.

Hogerop
Afgaande op het exterieur zal Jeep ongetwijfeld ook meer werk hebben gemaakt van het binnenste. Minder eenvoudig van opzet en betere materialen. Helaas hebben we geen beelden van het interieur, maar de kans is groot dat de Grand Cherokee opnieuw model heeft gestaan. Jeep is een andere (ontwerp)richting ingeslagen en dat laat zich op het eerste gezicht positief vertalen.

Detroit
Aangezien Jeep de nieuwe Compass ongecamoufleerd de straat opstuurt kunnen we ervan uitgaan dat het model niet lang meer op zich laat wachten. Wanneer exact is ons niet bekend, maar zijn showdebuut is hoogstwaarschijnlijk op de NAIAS in Detroit begin volgend jaar. Zodoende mikken we op een marktlancering op z’n vroegst in de tweede helft van 2011.

Gerelateerde artikelen

Jeep Compass Black Edition gaat op zwart

Autonieuws
Jeep Compass Black Edition gaat op zwart
> Artikel lezen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Jeep strooit met special editions in Parijs

Autonieuws
Jeep strooit met special editions in Parijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.