Spyshots

Nieuwe Kia Rio wordt klaargestoomd voor succes

Door de komst van de Cee’d is de Kia Rio helemaal ondergesneeuwd. En dat terwijl het segment waarin de Rio opereert, het B-segment, groter is dan ooit tevoren. Kia wil daar uiteraard de vruchten van gaan plukken en is een compleet nieuwe Rio aan het klaarstomen voor zijn presentatie.

Voor wie wat moeite heeft om de Kia Rio te positioneren halen we moedermerk Hyundai er even bij. Waar Kia in het C-segment opereert met de Cee’d, heeft Hyundai de i30. Daaronder vinden we uiteraard het B-segment waar Hyundai goede zaken doet met de i20. Dat segment, waarin onder meer ook de Opel Corsa, Mazda2, Volkswagen Polo en Ford Fiesta opereren moet ook de Kia Rio zijn klanten veroveren. Toch heeft Kia met de Rio geen enorme aantallen gerealiseerd in ons land. Het model werd in 2005 gepresenteerd, maar wordt door zijn concurrenten overschaduwd. Nu Kia al meerdere malen bewezen heeft uit die schaduw te kunnen stappen verwachten wij veel van deze nieuwe Rio.

Peter Schreyer
Het model dat we op de foto’s zien is nog behoorlijk gecamoufleerd, maar de definitieve lijnen laten zich redelijk goed raden. Reken erop dat ook hier Kia’s designer Peter Schreyer zijn stempel op heeft gedrukt. De lijnen die we kennen van de nieuwe Sportage, Venga en de gefacelifte Cee’d zullen we ongetwijfeld ook op de nieuwe Rio terug gaan zien. Misschien gaan we zelfs wel elementen van de Optima terug zien. En dat belooft veel goeds.

i20-techniek
Dat Kia gebruik maakt van de techniek van de Hyundai i20 spreekt voor zich. Het motorengamma zal dan ook grote overeenkomsten gaan vertonen met dit model. Reken op een 1.2 liter viercilinder benzinemotor met 78 pk en een 100 pk sterke benzinemotor met 1.4 liter cilinderinhoud. Een 1.4 CRDi-dieselmotor met 90 pk zal vermoedelijk eveneens op de planning staan.

Kaskraker bij voorbaat
Volgend jaar zal Kia de compleet nieuwe Rio wereldkundig maken. Waarschijnlijk zal dat al op de Autosalon van Genève zijn waardoor het model net na de zomer bij de dealers binnengereden kan worden. Als Kia inderdaad de lijnen van haar nieuwe modellen doorvoert op de Rio is de auto in combinatie met 7 jaar garantie en een scherpe prijsstelling al bij voorbaat een kaskraker.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.