Spyshots

Komst Toyota Prius MPV hierbij bevestigd

Toyota is van plan een heuse Prius-familie te verwekken. Deze kersverse spyshots bevestigen dat de eerste gezinsuitbreiding bestaat uit een MPV. Spoedig moet deze Prius 7-zitter klaar zijn.

Afgaande op de geruchtenstroom rond deze Toyota Prius MPV zal dit model worden gepresenteerd op de NAIAS in Detroit, kort na de jaarwisseling 2010/2011. Zo ja, dan worden tijdens deze testwerkzaamheden enkel nog de laatste puntjes op de i gezet. De boerka-achtige bedekking zorgt ervoor dat de testrijders wel zicht hebben – lichtdoorlatende stof voor de koplampen – maar dat het koetswerk niet gezien wordt. Desondanks laat het exterieur zich gezien het silhouet wel raden. De voorzijde zal sterk overeenkomen met de gewone Prius. Ook verder naar achteren verwachten we weinig andere lijnen. Zie de MPV als een uitvergrote versie van de reguliere Prius.

2.5 liter unit
De Prius MPV zal naar verwachting met vijf- of zeven stoelen verkrijgbaar zijn. Aan kannibalisatie binnen hun eigen productrange (Verso) denkt Toyota niet. Waarschijnlijk komt dit vanwege de andere (aandrijf)aard van de auto: de Prius MPV zal logischerwijs een hybride zijn. Of het de beschikking krijgt over dezelfde Hybrid Synergy Drive-unit als de Prius, waarbij een 1.8-motor samenwerkt met een elektromotor, weten we nog niet. Volgens onze bronnen zou het ook wel eens om een compleet nieuw ontworpen hybridemodule kunnen gaan, in combinatie met een 2.5 liter viercilinder om precies te zijn.

Pick-up
Naast een MPV schijnt Toyota tevens een pick-up en een 2+2 sportwagen van de Prius te willen ontwikkelen. De pick-up laten we voorlopig voor wat ´ie is. Bovendien is de kans groot dat het de oversteek naar Europa nooit zal halen. De Prius sportwagen is interessanter. Want de Honda CR-Z - die onlangs in Japan ook nog eens werd verkozen tot ´Auto van het Jaar´ - zal ongetwijfeld op de zenuwen van Toyota werken.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.