Spyshots

Dit is ‘em dan: de Audi RS3

Al sinds het voorjaar van 2009 duiken er prototypes van de Audi RS3 op. En zelfs daarvoor werd er al vele malen over de auto gesproken. Maar het bleef bij geruchten en prototypes. Tot vandaag! Eindelijk is het dan zover en kunnen wij jullie de Audi RS3 onthullen.

Op basis van de vele spyshots heeft onze illustrator een zeer waarheidsgetrouwe afbeelding van de RS3 kunnen maken. Daarmee heeft Audi de auto weliswaar nog niet officieel voorgesteld, maar ver ernaast zitten we zeker niet. Onze illustrator heeft vooral goed naar de RS5 gekeken. De RS3 lijkt namelijk eenzelfde lot te ondergaan. Vergelijk de spyshots van de RS3 en de RS5 maar eens met elkaar en je ziet overduidelijk eenzelfde soort voorbumper. Op de prototypes nog altijd van camouflage voorzien, maar op het uiteindelijke productiemodel zal de zilverkleurige voorspoilerlip het front domineren. De grote luchtinlaten en de grille met honingraatgaas versterken de sportieve looks uiteraard.

340 pk?
Uiterlijk vertoon is mooi, maar waar het bij een auto als de RS3 natuurlijk om draait ligt achter die vier ringen: een 2.5 liter vijfcilinder turbomotor. De motor, zoals we die kennen uit de Audi TT RS, weet 340 pk en 450 Nm op te wekken. In de TT tenminste. Of dat in de RS3 ook het geval is blijft gissen, ver zal Audi hier in ieder geval niet van afwijken. En dat betekent al gauw een 0-100 km/h-sprint in minder dan vijf seconden en een topsnelheid die de 250 km/h gemakkelijk kan overschrijden. Nu is het alleen nog hopen dat de RS3 wel wat meer emotie opwekt dan een S3.

Opkikker
Lang zal het niet meer duren voordat Audi de RS3 wereldkundig maakt. De huidige A3 begint zijn pensioenleeftijd snel te naderen en bovendien kan het A3-gamma nog wel weer een lekkere opkikker gebruiken!

Gerelateerde artikelen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Spyshots
Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.