Spyshots

Klassiek dak voor hypermoderne BMW M6 Cabrio

De BMW M6 wordt een hightech machine. Toch houdt de Beierse fabrikant, in tegenstelling tot de Z4, bij de nieuwe generatie ‘6’ vast aan klassieke waarden. In plaats van een moderne inklapbare hardtop behoudt de nieuwe 6-serie en dus ook de M6 Cabrio zijn stoffen kapsel.

Even dachten we dat BMW de M6 Cabrio toch een harde dakconstructie mee zou geven, maar dat bleek loos alarm bewijzen deze eerste beelden van een voorbijrazend prototype van het nieuwe model. Op zich logisch want ook de reguliere BMW 6-serie Cabriolet krijgt wederom een stoffen kap. Echter tegenwoordig weet je het nooit. Autofabrikant doen er alles aan om pottenkijkers zoals ons op het verkeerde been te zetten.

Nog intenser
Een BMW M6 is genieten, de Cabrio-versie is nog intenser. Want met een neergestreken kap dringt het geluid van de brullende krachtbron nog dieper door. Over welke machine de nieuwe BMW M6 precies gaat beschikken is nog nooit officieel naar buiten gebracht. Alle aanwijzingen duiden in ieder geval sterk op de 4.4 liter V8 uit de X5 M en X6 M. Geholpen door twee turbo’s zou het vermogen op zo’n 575 pk uitkomen. Uiteraard alleen losgelaten op de achterwielen. Voor vierwielaandrijving moet je bij Audi wezen. Wees echter gerust, BMW zal de M6-modellen volproppen met allerlei elektronische snufjes zodat ook de ongeoefende bestuurder behoorlijk hard kan gaan in deze monsters.

De nieuwe BMW M6 Coupé en Cabriolet zullen vermoedelijk pas over een jaar hun opwachting maken bij de dealers. Het showdebuut zal dan op de IAA in Frankfurt zijn.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.