Spyshots

Stevige nose job voor Mercedes C-klasse

De introductie van de gefacelifte Mercedes-Benz C-klasse komt steeds dichterbij. Parallel daaraan is de mate van camouflage dat de prototypes dragen. Deze kersverse beelden tonen aan dat de ‘C’ een stevige neuscorrectie krijgt.

Zojuist je nieuwe C-klasse opgehaald uit Sindelfingen? Dan zal het vast even slikken zijn wanneer je deze laatste beelden van de nog voor de jaarwisseling verschijnende gefacelifte ‘C’ onder ogen krijgt. Mercedes-Benz geeft hun premium middenklasser namelijk een stevige neuscorrectie en dat zou bij kersverse C-klasse-eigenaren wel eens voor negatieve dissonantie kunnen zorgen. Spijtig voor hen, maar het feit is dat Mercedes-Benz moet denken aan de toekomst. Zeker als de glazen bol een geheel nieuwe BMW 3-serie en een vernieuwde Audi A4 laat zien.

E-neus
In concrete plaatdelen is de facelift nog niet eens zo omvattend. Gewijzigde koplampunits, een andere grille en een hertekende motorkap kenmerken de nieuwe frontpartij. Niet bijster bijzonder. Het is de veel strakker gevormde en E-klasse-achtige voorbumper dat de huidige C-klasse prompt een generatie ouder doet lijken. Het onderscheid met de huidige C zal straks in ieder geval goed zichtbaar zijn. Van achteren is modeljaar 2011 te herkennen aan de (waarschijnlijk) opnieuw ingevulde lichtunits en subtiele aanpassingen aan de bumpers. Hier is de facelift dus wat minder sterk. Ditzelfde geldt overigens voor het interieur; slechts minuscule verbeteringen hier.

C-klasse Coupé
Zoals je wellicht weet staat er naast een gefacelifte C-klasse Sedan en Estate ook een C-klasse Coupé op stapel. Om de tweedeurs C-klasse direct in de pas te laten lopen profiteert de Coupé van de uiterlijke wijzigingen aan de vier- en vijfdeurs C. Ze worden ook nagenoeg tegelijk de gelanceerd: in de eerste helft van 2011.

Gerelateerde artikelen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.