Spyshots

Het bewijs: nieuwe New Beetle op komst!

Het is een publiek geheim dat Volkswagen werkt aan een compleet nieuwe New Beetle. Want van de fouten die gemaakt zijn bij het huidige model heeft men ogenschijnlijk behoorlijk geleerd. En zodoende zal er over ruim een jaar een compleet nieuwe Kever bij de dealers staan.

Voordat BMW het merk MINI nieuw leven inblies en Fiat de 500 reincarneerde was Volkswagen al jaren actief met een retromodel in de vorm van de New Beetle. Maar het beoogde succes bleef uit. De New Beetle was duur, het design sprak lang niet iedereen aan en bovendien was het model veel te krap van binnen. In zijn beginjaren piekte de New Beetle even en was de auto vooral in de VS zeer gewild, maar daar kwam al snel een eind aan. Terwijl Volkswagen toe moest kijken hoe BMW het merk MINI succesvoller wist te maken dan ooit tevoren en Fiat de klassieke 500 op een fantastische manier nieuw leven inblies begon men in Wolfsburg aan een uitgebreid onderzoek.

Mule
Het eerste resultaat van dat onderzoek zien we op deze foto´s. Nee, naar het design moet je niet al te veel kijken, want dit is maar een mule. Maar het gaat vooral om de basis. De New Beetle zoals hier getest wordt is ruimer, zuiniger en voldoet uiteraard weer aan alle eisen van tegenwoordig.

Details
In maart wisten we je overigens al vrij gedetailleerde informatie over de New Beetle te geven. Om niet in herhaling te vallen verwijzen wij je graag terug naar het eerder verschenen artikel, maar we vatten het nog wel even kort samen. De nieuwe New Beetle wordt dus ruimer, krijgt een geheel nieuw design waarbij uiteraard de klassieke Kever als inspiratie is gebruikt, de auto wordt geheel naar wens te personaliseren en het motorengamma zal behalve uit moderne benzine- en dieselmotoren ook bestaan uit een hybride-aandrijflijn zoals gepresenteerd in de New Compact Coupé.

Conceptcar
Als alle geruchten kloppen zal de nieuwe New Beetle eind 2011 bij de dealers staan. Eveneens een gerucht is dat we al in november van dit jaar een voorproefje krijgen in de vorm van een conceptcar. Die zal dan in Los Angeles gepresenteerd worden en daarmee natuurlijk de Amerikanen al direct proberen in te pakken. We zijn heel benieuwd of het ditmaal wel zal lukken.

Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.