Spyshots

Begaat Mercedes met de C-klasse Coupé opnieuw een fout?

Mercedes presenteert in de eerste helft van 2011 de nieuwe C-klasse Coupé. Het is de derde tweedeurs coupé van de C-klasse. De eerste generatie was een aardig succes, de tweede verre van dat. Wat verwachten we van de C-klasse coupé?

Van de Mercedes Sportcoupé zijn er wereldwijd meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Voor een dergelijk model met een bovengemiddeld prijskaartje een behoorlijk aantal dus een succesje mag je de eerste generatie tweedeurs C-klasse best noemen. Toen kwam de CLC onder het mom ‘een nieuwe naam, een nieuwe kans’ maar de looks van de huidige C-klasse konden niet verbloemen dat de CLC feitelijk een (verouderde) Sportcoupé was. Of dit de reden was dat het publiek hem ineens links liet liggen kunnen we niet zeggen, maar serieuze aantallen heeft de CLC tot heden niet echt gedraaid. Kort door de bocht gezegd: de tweedeurs middenklasser van Mercedes kent dus pieken en dalen.

Steen
Volgend jaar gaat Mercedes het opnieuw proberen met de C-klasse Coupé. Wederom een nieuwe naam en dit ongetwijfeld niet in de laatste plaats om de CLC zo snel mogelijk te doen laten vergeten. Mercedes weet ook wel dat een nieuwe naam alleen een (nieuw) model in het zadel helpt, daar is meer voor nodig. Hopelijk heeft het dit dan ook gedaan, maar op basis van de beelden tot nu toe hebben we zo onze twijfels. Tot dusver lijken de rijdende prototypes niet meer of minder dan een C-klasse min twee portieren, ondanks de ‘verrassing’ rondom de C/D-stijl. ‘Mercedes, waarom niet een zelfstandig model van de C-klasse Coupé maken zoals jullie dat ook hebben gedaan bij de vier- en tweedeurs E-klasse?’ Inhoudelijk zal de C-Coupé zonder aarzeling kloppen, laten we dat voorop stellen. Maar vooralsnog lijkt Mercedes zich er makkelijk vanaf te maken. Kortom, Mercedes wekt het idee zich bij de C-klasse Coupé als een ezel te gedragen.

Kortstondig genot
Nogmaals, niets ten nadele van de C-klasse maar voor een model dat door moet gaan als de meest sportieve carrosserievariant oogt de C-klasse Coupé te gewoontjes. Bovendien komt er over pakweg drie jaar een compleet nieuwe Mercedes C aan. Een coupé gebaseerd op het huidige model betekent dan slechts twee maximaal drie jaar ‘het gevoel van bijtijds autorijden’. En ons gevoel zegt dat deze wetenschap diverse kopers zal doen beslissen wel op de volgende C-klasse Coupé te wachten. En die komt op z’n vroegst pas in 2015.

Het eerste jaar
Logischerwijs zal de tijd uitwijzen of Mercedes met de C-klasse Coupé in deze hoedanigheid opnieuw een fout begaat. De nieuwe C-klasse Coupé wordt in de eerste helft van 2011 gelanceerd, kort na de gefacelifte C-klasse. De Coupé krijgt dus bijna een heel jaar de kans om het tegendeel van het bovenstaande te bewijzen. We zullen het rustig aankijken...

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 43 Coupé: voor als 't wat minder mag zijn

Autonieuws
Mercedes-AMG C 43 Coupé toont zijn spieren
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hardcore Mercedes-AMG C 63 R Coupé doet watertanden

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille

Autonieuws
Mercedes C-klasse Coupé vanaf 40 mille
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.