Spyshots

Compleet nieuwe Range Rover in 2013

In het hogere segment is stilstand absoluut achteruitgang. De veeleisende Range Rover rijder is verwend en kan zomaar beslissen de overstap te maken naar een andere auto. Land Rover beseft dat maar al te goed en schaaft de Range Rover continue bij. Maar de rek is er een keertje uit.

De in 2002 gelanceerde huidige generatie Range Rover loopt dan ook op zijn laatste benen. De auto is al ruim 8 jaar in productie en vele malen gefacelift, verbeterd en voorzien van nieuwe features. Nog altijd sla je met een Range Rover allesbehalve een modderfiguur, maar nu de jaren beginnen te tellen loopt Land Rover wel een grotere kans op achterstand. En daarom wordt er in Engeland hard gewerkt aan een compleet nieuw model.

Mule
Deze foto’s bewijzen dat er bij Land Rover volop ontwikkeld wordt. Het prototype zoals we hier zien rijden is een zogenaamde mule waarbij de techniek van de compleet nieuwe Range Rover is verpakt in het omhulsel van het huidige model. Maar wel met de nodige aanpassingen. En die verraden al het één en ander. Zo geven de uitgeklopte wielkasten aan dat de wielen iets verder naar buiten komen te staan. De wielbasis blijft echter ongewijzigd.

Voetgangersveiligheid
Dat de grille er zo vreemd uit ziet heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe eisen op het gebied van voetgangersveiligheid. Want ook daar heeft Land Rover mee te maken. Daarnaast worden er ongetwijfeld aanpassingen doorgevoerd om gewijzigde motoren te kunnen herbergen.

CO2
Veel aandacht zal Land Rover uit laten gaan naar de reductie van CO2-uitstoot en verbruik. Want alleen de komst van een relatief kleine Evoque en een Freelander met tweewielaandrijving is niet voldoende om de gehele CO2-uitstoot van het merk naar beneden te krijgen. Misschien komt er zelfs wel een elektrische Range Rover of een hybride. De geruchten van die ontwikkelingen zijn er in ieder geval.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.