Spyshots

Nieuwe Kia Picanto: gunstige voortekenen

Zou Kia opnieuw een schot in de roos hebben met de Picanto? De auto zoals die in 2004 werd gepresenteerd verkoopt namelijk nog altijd erg goed. Natuurlijk, hij heeft wel subtiele facelifts achter de rug, maar de basis is al ruim zes jaar oud.

Om terug te komen op de vraag in de inleiding kunnen we al heel snel volmondig ´ja´antwoorden. De nieuwe Picanto zal namelijk met gemak het succes van zijn voorganger overtreffen. Dat is stellig zul je denken; maar we kunnen ook stellig zijn. De Picanto was in 2004 een schot in de roos en weet nog altijd voor zeer goede verkoopcijfers te zorgen. En dat met een design dat echt achterhaald is. Daar komt nog bij dat Kia als merk meer en meer populair geworden is en bovendien het segment van kleine auto’s alleen nog maar groeit. De voortekenen zijn goed.

Design
En over voortekenen gesproken, het prototype dat we hier op de foto’s zien belooft ook veel goeds. We zien door de vrij heftige camouflage heen de kenmerkende Kia-grille, een veel dynamischer lijnenspel en als het goed is ook de vele designinvloeden van Peter Schreyer en zijn team. En die hebben met de nieuwe Sportage toch wel echt laten zien waartoe men in staat is.

Geen BPM, geen wegenbelasting, 14% bijtelling
Onder de motorkap verwachten wij een 1.0 liter benzinemotor die ook in de onlangs vernieuwde Hyundai i10 ligt. De motor ontwikkelt 68 pk en weet maar 99 gram CO2 per km de lucht in te blazen. Dat betekent een vrijstelling van de BPM en wegenbelasting en maar 14% bijtelling bij zakelijk gebruik. Alle signalen staan dus op groen. Nu nog even tot volgend jaar zomer wachten om het resultaat te zien!

Gerelateerde artikelen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Kia Picanto (incl. prijzen)

Autonieuws
Vernieuwde Kia Picanto ook al voorzien van prijzen
> Artikel lezen

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Autonieuws
GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.