Spyshots

Jaguar XF onder het mes

Na drie jaar vindt Jaguar dat de XF wel een verjongingskuur kan gebruiken. Naar verwachting zal de XF optisch meer in de richting van de XJ kruipen.

De tijd dat facelifts pas vijf jaar na het marktdebuut volgen ligt inmiddels al ver achter ons. Tegenwoordig krijgt een model al gauw twee opfriskuren in z’n productiecyclus waarbij de eerste ongeveer na circa drie jaar. Occasionverkopers worden hier doorgaans – vanwege sneller dalende handelsprijzen – minder vrolijk van, maar een fabrikant vindt het nodig om tegengas te kunnen blijven geven aan de moordende concurrentie. Zo ook Jaguar, die de XF drie jaar na zijn lancering een nieuw uiterlijk geeft.

Modificaties
De gefacelifte XF komt naar verwachting in de tweede helft van 2011 in de showrooms te staan en zal zowel van buiten als van binnen worden opgewaardeerd. De toekomstige vormen van het exterieur zullen meer in lijn van de nieuwe XJ worden gebracht. Met name het front, en dan doelen we op de hertekende koplampen, zal een feest der herkenning zijn.

Interieur
Wat betreft de wijzigingen aan het interieur moet je denken aan het toepassen van meer zachtere materialen en een rijkere (standaard)uitrusting. Qua indeling verandert er (nagenoeg) niets. Onderhuids precies hetzelfde verhaal. Het huidige motorenpalet zal wederom in de XF te vinden zijn. Hooguit zijn ze ietwat verfijnd en presteren zodoende zuiniger en schoner ondanks de toegenomen output.

XF Estate
Terwijl we hier de eerste beelden van de vernieuwde XF kunnen tonen blijft het opvallend stil rondom de XF Estate. Hoewel Jaguar de XF-station nog nooit officieel heeft aangekondigd is hij al wel eens gespot. We gaan ervan uit dat de XF Estate er alsnog komt. Een mooi moment zou dan gelijktijdig met de gefacelifte sedan zijn. Uiteraard met dezelfde vernieuwingen. Parijs misschien?! Of is dat te vroeg? Dan zal het ongetwijfeld Genève zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.