Spyshots

Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak

Het zal een kwestie van weken, zo niet dagen, zijn eer Chrysler hun nieuwe 300C voorstelt. En gezien het silhouet van de Amerikaan op deze eerste en misschien meteen laatste spionagebeelden wordt de nieuwe net zo’n karakterbak als het origineel uit 2004.

Toen de Chrysler 300C een kleine zeven jaar geleden werd onthuld stond menigeen vol bewondering naar de Amerikaan te staren. ‘Wauw, wat een dikke kar!’, leek de gedachte van velen. En het moet gezegd: de 300C was en is nog altijd één van de weinige (betaalbare) auto’s met een karakter van jewelste. Helaas viel de auto inhoudelijk nogal tegen. Er was vooral veel kritiek op het interieur dat een kwaliteitsniveau bevatte dat voor de Europese automobilist ondermaats was. In de Verenigde Staten nemen ze doorgaans met midder genoegen en daar bleef de 300C wel altijd populair.

Ook als Lancia
De nieuwe 300C moet een flinke stap voorwaarts zijn, met name is aandacht besteed aan de veel gehoorde kritiekpunten waaronder dus het interieur dat onze fotograaf al voor een deel heeft bloot weten te leggen. Chroom is uiteraard weer rijkelijk aan de orde als typisch Amerikaanse sfeermaker. Het exterieur van de nieuwe 300C is juist eerder evolutie dan revolutie. Dat is een aangename gedachte want de karakteristieke uitstraling van de eerste generatie blijft daardoor behouden. Wie zo’n Amerikaanse patserbak maar niets vindt kan altijd nog voor Italiaans gaan. De Chrysler deelt zijn techniek namelijk met de ook nog komende spirituele opvolger van de Lancia Thesis.

Penastar en HEMI´s
Als één van de krachtbronnen doet de 3.6 liter V6-Pentastar dienst, de zescilinder die onlangs debuteerde in de nieuwe Jeep Grand Cherokee. Ook de machtige HEMI-V8 wordt weer beschikbaar. Met een slagvolume van 5.7 liter in de standaard motorisering en ‘ouderwetse’ pk’s uit een 6.4 liter blok in de gepeperde SRT8-uitvoering. Wanneer dat allemaal in de showroom staat? Op z’n vroegst in augustus 2011.

Gerelateerde artikelen

Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8

Autonieuws
Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8
> Artikel lezen

Vernieuwde Chrysler 300C; luxueuzer en sportiever

Autonieuws
Vernieuwde Chrysler 300C; luxueuzer en sportiever
> Artikel lezen

Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi

Autonieuws
Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.