Spyshots

Nieuwe Opel Zafira verliest (nu al) camouflage

De allereerste spyshots staan nog vers op ons netvlies of Opel stuurt al een minder gecamoufleerde Zafira naar buiten. En daardoor hebben we voor het eerst een echt realistisch beeld van de derde generatie Zafira gekregen.

Op 18 mei vielen de spyshots van de compleet nieuwe Zafira als een grote verrassing in onze mailbox binnen. Natuurlijk, ze zaten eraan te komen, maar dat onze fotograaf de auto nu al had gespot hadden we niet verwacht. Tegelijkertijd werden we ook teleurgesteld, want wat was de camouflage heftig. Er viel maar weinig van te maken.

Meriva-looks
We zijn goed een maand verder en Opel heeft nu al een minder zwaar gecamoufleerde Zafira richting de Nürburgring gestuurd. En ja hoor, daar kunnen we wel wat van maken. Vooral het front laat ons duidelijk zien dat Opel de met de Insignia, Astra en Meriva ingezette lijnen continueert. Vooral de Meriva heeft overduidelijk zijn genen aan de Zafira overgedragen. Kijk maar eens naar de koplampen en, voor zover daar iets van te maken is, de bumpers aan de voor- en achterzijde. Grootste verschil met de Meriva is dat Opel de FlexDoors niet op de Zafira door zal voeren.

2012
We mogen dan wel heel optimistisch klinken, maar dat heeft voorlopig nog geen nut. De derde generatie Opel Zafira staat pas over twee jaar als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs 2012. Kort daarna zal het model weliswaar bij de dealers staan, maar voor nu moeten we nog ruim twee jaar geduld hebben. Daar zullen ze bij Volkswagen (onlangs vernieuwde Touran) en Ford (compleet nieuwe C-Max) ongetwijfeld blij mee zijn.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.