Spyshots

Prachtige lijnen nieuwe Aston Martin DB9 verstoord

Op dit moment dendert Aston Martin op volle snelheid met de vernieuwde DB9 over de Nürburgring. De auto zal een facelift ondergaan en de lijnen worden daarbij nog keurig verborgen gehouden onder Aston Martin’s variant op de typerende camouflage die BMW/MINI en Audi ook gebruiken.

Aston Martin scherpt de DB9 behoorlijk aan. De in 2004 gepresenteerde coupé is nog altijd een beauty van jewelste, maar ook bij Aston Martin krijgt de tand des tijds zijn vat op het lijnenspel. De ontwerpafdeling is dan ook al een tijdje druk in de weer om het ontwerp wat aan te scherpen. Een gemakkelijke klus zal het niet zijn, want hoe moet je een fantastisch ontwerp nog beter maken?

DBS als inspiratie
Feitelijk kon men bij Aston Martin maar tot één conclusie komen: de DBS als uitgangspunt nemen. Die wordt namelijk door velen als nóg mooier beschouwd. En zodoende werden de bumpers, skirts en spoilers van de DBS als basis genomen. We zagen het kort geleden al toen we voor de eerste keer een gefacelifte DB9 wisten te betrappen, maar nu wordt ons vermoeden verder bevestigd. Aston Martin probeert ditmaal echter veel minder prijs te geven dan bij het eerste prototype. De auto zoals die op de Nürburgring rijdt is zwaar gecamoufleerd en alle mooie lijnen worden wreed verstoord door de camouflage die lijkt te zijn geïnspireerd door de psychedelische wrapping van BMW/MINI en Audi.

En de techniek?
In hoeverre Aston Martin ook de techniek bij zal schaven blijft de vraag. Detailwijzigingen her en der behoren ongetwijfeld tot het pakket aanpassingen, maar of de motor daarbij ook een update krijgt? Wij weten het helaas niet. We zullen moeten wachten tot de officiële onthulling. En zoals het er nu op lijkt is die al spoedig, namelijk op de Autosalon van Parijs in oktober.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.