Spyshots

MINI gaat Clubman en Countryman achterna

Hoe tijdloos ook, ook een MINI heeft niet het eeuwige leven. Met de Countryman als jongste kroost lijken de overige modellen ietwat gerimpeld. MINI poogt dit glad te trekken met een facelift voor de Clubman en de hier getoonde Hatchback.

Het duurt nog even voordat de Countryman bij de dealers arriveert en dat geeft MINI de gelegenheid de Hatchback en Clubman een verjongingskuur te geven zodat ze er aan ‘t eind van het jaar allemaal weer fris bijstaan. De gefacelifte Clubman liepen we in februari al tegen het lijf en nu komen we de Hatchback tegen waarbij de vernieuwingen aan het daglicht komen.

Trendvolger
Het is twee keer kijken wil je alle veranderingen aan de vernieuwde MINI in één keer ontdekken. MINI houdt het summier met enkel een lichte geretoucheerde achterbumper met daarin ander gaaswerk en zilveren accenten – althans bij de Cooper S – en wat lijkt op nieuw ingedeelde achterlichtunits. Of daar LED-techniek bij hoort is onduidelijk. De voornaamste wijzingen zijn aan de voorzijde te vinden. Daar tref je eveneens nieuw gaaswerk en een gemoderniseerde voorbumper met daarin twee kleine luchtinlaten in een vorm die we eerder en vaker zijn tegengekomen.

Gerelateerde artikelen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.