Spyshots

Vriendelijke lijnen voor nieuwe BMW 6-serie Cabrio

2010 en 2011 worden zeer drukke jaren voor BMW met een scala aan nieuw te lanceren modellen. Eén van die nieuwkomers is de volgende generatie 6-serie. De Cabrioversie wisten we zojuist te spotten met minder camouflage.

Bij onze vorige spot was al goed zichtbaar dat de nieuwe 6-serie en 6-serie Cabrio veel trekjes meekrijgen van de jongste BMW’s. Het front kent verschillende overeenkomsten met dat van de 5- en de 7-serie. Nu we wat meer krijgen te zien wordt ook duidelijk dat BMW het dit keer met de 6-serie op veilig speelt. De GT en Cabrio zijn veel vriendelijker gelijnd dan de omstreden huidige generatie van voormalige hoofdontwerper bij BMW, Chris Bangle.

Louter turbo’s
Onder de lange motorkap kunnen we de bekende reeks benzine- en dieselmotoren van BMW verwachten waarbij in alle gevallen de turbo een belangrijke rol speelt. Het benzinepalet zal ongeveer bestaan uit de 306 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn-turbo, de 4.4 liter V8-turbo met 408 pk en als absolute topper, de M6, eveneens voorzien van een turbomotor: de V8-twinturbo om precies te zijn met een geschat vermogen van zo’n 550 pk. Uiteraard kan er ook weer diesel getankt worden. Momenteel omvat het gamma slechts één oliestoker, maar voor de nieuwe generatie kon BMW wel eens twee smaken beschikbaar stellen: de 245 pk sterke 30d en de 306 pk sterke 40d.

BMW zal op z´n minst nog een jaar te tijd nemen om de 6-serie definitief te maken. Verwacht ´m niet eerder dan aan het einde van 2011 met een marktlancering (begin) 2012.

Gerelateerde artikelen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

Prior Design vindt de BMW 6-serie nog niet breed genoeg

Tuning & styling
Prior Design vindt de BMW 6-serie nog niet breed genoeg
> Artikel lezen

Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie

Fotogalleries
Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie
> Artikel lezen

AC Schnitzer vergrijpt zich aan BMW M6-trio

Tuning & styling
AC Schnitzer vergrijpt zich aan BMW M6-trio
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.