Spyshots

Audi S7 wordt grondig aan de tand gevoeld

De A7 is nog niet eens officieel onthuld of Audi werkt al volop aan de ontwikkeling van de smakelijkste varianten. Eén van die hete A7´s is deze S7 waarmee we deze week nabij de Nürburgring voor het eerst oog in oog stonden.

Dit najaar zijn bij Audi alle ogen gericht op de introductie van de A7 (Sportback). Opnieuw voor Audi een segment waarin het nog niet eerder actief was. Niet zo vreemd ook, want vierdeurs coupes waren er tot een aantal jaren geleden nog maar nauwelijks. En nog steeds is de spoeling dun. De modellen die er zijn weten echter ook de nodige emoties op te wekken. Audi laat het dan ook niet zitten bij enkel een paar ´standaard´ gemotoriseerde A7´s maar heeft al vanaf het begin ook een S7 en RS7 in de pijplijn. Die eerste zien we hier.

Bekende receptuur
Het recept zal bekend zijn. Een paar dikkere bumpers, vier uitlaatpijpen, de nodige S-badges van binnen en van buiten en uiteraard stevige remmerij en forse wielen. Onderhuids zal het niet blijven bij een sportief afgesteld onderstel maar huist er onder de motorkap ook een krachtige motor. Wij gokken erop dat Audi hier voor de V8 kiest, maar aangezien de S4 en S5 Cabriolet het moeten stellen met een turbogeblazen V6 zou dat ook zomaar eens tot de mogelijkheden kunnen behoren.

We moeten nog wel even geduld hebben. Audi onthult de gewone A7 net na de zomer en wacht met de S7 vermoedelijk tot de Autosalon van Geneve in 2011.

Gerelateerde artikelen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.