Lifestyle & design

Jong geleerd, oud gedaan: Jeep Junior

Het is een must have voor iedere jeugdige en levenslange autoliefhebber: een stoere skelter waarmee de eerste kneepjes van het 4x4-rijden geleerd kan worden. Waar anders dan bij Jeep moet je zijn om de tools hiervoor te verkrijgen.

Speciaal voor de jongste liefhebbers van het ultieme 4x4-merk brengt Jeep deze stoere skelters op de markt. Hoewel louter voorzien van achterwielaandrijving zijn de Jeep Junior en mini Jeep Wrangler de enige echte Jeeps voor de kinderen ter wereld. De Jeep Junior is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar oud, de Wrangler voor alle leeftijden.

Jeep Wrangler
De Jeep Wrangler skelter is net zo primitief gebouwd als de Willy’s MB uit 1941, ook wel bekend als de oer-Jeep. Dezelfde sterke karaktereigenschappen van zijn stamvader zijn behouden gebleven inclusief de ongekende offroad-eigenschappen. Om de verwijzing naar de legendarische terreinbeul nog duidelijker te maken is de skelter gespoten in dezelfde kleur als zijn oorspronkelijke voorvader. De terreinbanden zorgen ondanks het gemis aan permanente vierwielaandrijving onder alle omstandigheden voor optimale grip. Omdat je in ruig terrein niet zit te wachten op een lekke band, heeft de miniversie van de Jeep Wrangler een reservewiel. Airbags en beschermend plaatwerk bevat de kinder-Wrangler niet maar daar is nog altijd de grote rolbeugel mocht je actieve kroost iets te enthousiast van die ene zandhoop zijn gestort. Denk je na zo’n voorval dat je het beter kan doe dan zelf eens een poging. De stoel is namelijk verstelbaar.

Jeep Junior
De Jeep Junior doet niet voor de mini-Wrangler, hetzij alleen iets kleiner van formaat maar daardoor ook lekker licht en stabiel. Met de terugtraprem kan onder alle zware omstandigheden precies geanticipeerd worden en prettig is ook het verstelbare stuur waardoor de Jeep Junior met z’n jonge eigenaar mee kan groeien.

De Jeep skelters zijn te bestellen via het officiële dealerkanaal van Jeep. De Jeep Junior heeft een prijs van € 229,- en de Jeep Wrangler vraagt om een investering van € 599,-.

Gerelateerde artikelen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep

Autonieuws
FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep
> Artikel lezen

Eerste foto's gefacelifte Jeep Renegade

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep bruint de Italiaanse Carabinieri deze zomer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.