Lifestyle & design

BRM geeft Abarth-liefhebbers ruim de tijd

Speciaal voor fans van Abarth komt de horlogemaker BRM met een unieke V12-T44 op de markt. Door middel van diverse accenten creëert de fabrikant een typisch Italiaans sausje die horlogeliefhebber en autoliefhebber dichterbij mekaar brengt.

In tegenstelling tot Abarth zal het Franse BRM bij de meeste lezers vrijwel onbekend zijn. De horlogefabrikant komt echter goed overeen met het Italiaanse bedrijf. Beiden merken richten zich op liefhebbers die op zoek zijn naar een uniek design gecombineerd met sportief karakter. Met ruim 25 jaar ervaring en een productie van tweeduizend horloges per jaar is Bernard Richards Manufacture daarom een uitgekiende partner voor het merk met de Schorpioen.

Titanium kast
De BRM V12-T44-Abarth is duidelijk geïnspireerd op de modellen van Abarth. Als basis is er gekozen voor een V12-T44, maar deze is voorzien van rode en gele accenten, een uniek wijzerplaatdesign en diverse Abarth logo’s. Daarnaast zijn de ‘pushers’ op twee en vier uur speciaal gegraveerd en prijkt er een Abarth logo op drie uur. De kast meet 44 mm in diameter en is vervaardigd uit zwart PVD titanium. Dit materiaal geeft het model samen met de waterdichtheid tot 10 BAR en saffierglas een goede bescherming tegen de elementen.

Valjoux 7753
Achter de fraaie wijzerplaat vinden we een Valjoux 7753 uurwerk. Dit automatische uurwerk komt uit de stallen van ETA en heeft een gangreserve van 46 uur. Naast het vermelden van de datum beschikt het uurwerk over een chronograaf. Het BRM V12-T44-Abarth horloge is te bestellen op de website van BRM voor een prijs van € 4.900,-.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GLC 43 Coupé rolt zijn spieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat houdt je smoorverliefd op de 500

Autonieuws
Fiat laat je verliefd blijven op de 500
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Abarth 124 GT

Autonieuws
Afneembare hardtop voor Abarth 124 GT
> Artikel lezen

Yamaha XSR900 Abarth: laat de lente maar komen!

Autonieuws
Yamaha XSR900 Abarth: laat de lente maar komen!
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Knettergek: 404 pk in een Fiat 500

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.